Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Στην τελική ευθεία για τον 5ο αγώνα δρόμου ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης

Έτοιμες και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον 5ο αγώνα δρόμου ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου, με αφετηρία και τερματισμό τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Πρωταρχικό σκοπό του αγώνα συνιστά η οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων - συλλόγων που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, για το 2018 επιλέχθηκε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Λάμψη της Αγάπης», ο οποίος παράλληλα είναι και συνδιοργανωτής. Ο αγώνας υποστηρίζεται από τον ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Οι συμμετοχές αναμένεται να καταγράψουν νέο ρεκόρ, καθώς ήδη ξεπέρασαν τις 500. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον και μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όσο και από δεκάδες εθελοντές κ.α.


Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος δρομείς όλων των ηλικιών, μικρών και μεγάλων αποστάσεων καθώς και περιπατητές. Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται τόσο ηλεκτρονικά πατώντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/17y-j_72-wLNrJfeBmLhafesRXOJQUUEKuCTmnZ-CZnE/edit όσο και σε συνεννόηση και επικοινωνία με τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κυριάκο Κοκελίδη.


Τη διοργάνωση υποστηρίζει πλειάδα τοπικών επιχειρήσεων, χορηγών και ανώνυμων δωρητών. Εθελοντικά συμμετέχει το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Κατερίνης, πλήθος εθελοντών που συνεπικουρούν το έργο της Τροχαίας Κατερίνης και της Δημοτικής Αστυνομίας (κλείσιμο των δρόμων για την ασφαλή διεξαγωγή του). Επίσης, καθοριστική είναι η συνεισφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης στην έκδοση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.


Την ετοιμότητα των φορέων πιστοποίησε και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης π. Κυριάκος Κοκελίδης, ο οποίος συναντήθηκε με την Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Η Λάμψη της Αγάπης». Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αφού ενημέρωσαν τους διοργανωτές για τους στόχους του Συλλόγου, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, καθώς και τον π. Κυριάκο Κοκελίδη που επέλεξε να στηριχθεί φέτος ο συγκεκριμένος Σύλλογος.


Από την πλευρά του, ο π. Κυριάκος Κοκελίδης μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου, συνεχάρη τον Σύλλογο για τις προσπάθειες που καταβάλει και ευχαρίστησε κάθε εμπλεκόμενο με τον αγώνα δρόμου φορέα, εθελοντή και χορηγό.


«Για μαζική συμμετοχή και δυναμική κινητοποίηση των μελών του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ»» έκανε λόγο, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, μέλος του Συλλόγου Δρομέων και απεσταλμένος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές του Προέδρου Αλέξανδρου Πούλιου.


Επιπλέον, στη δημοσιότητα έδωσε η διοργάνωση το φετινό μετάλλιο. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό, ανάγλυφο και τρισδιάστατο μετάλλιο με αποτυπωμένη στις όψεις του, την μορφή του Αγίου Χαραλάμπους και το λογότυπο του Ιερού Ναού. Επίσης, το σποτ του αγώνα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο δις Πρωταθλητής Ελλάδος στο Μαραθώνιο Δρόμο Χριστόφορος Μερούσης.



Τέλος, στους συμμετέχοντες δρομείς θα προσφερθεί παράλληλα με το μετάλλιο και πακέτο με διάφορα εδέσματα. Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν μουσικοί σταθμοί και εκπλήξεις.