Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ Κατερίνης

Με επισημότητα και με την παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Καζταρίδη, έγινε η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Διονύσιος Γκόλιας και ο π. Δημήτριος Γκόλιας, εφημέριοι του ιερού ναού της Αγίας Άννας. Ευχές και παραινέσεις έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες ο π. Διονύσιος και διαβάστηκαν τα μηνύματα του Υπουργού Παιδείας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας. Χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παρευρίσκονταν απηύθυναν ο κ. Ι. Καζταρίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ντούρος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων κ. Δημήτριος Μεταξιώτης, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Λυκείου κ. Γεώργιος Καλαϊτζίδηςκαι οι Διευθυντές των δύο σχολείων, ο κ. Αθανάσιος Κωνσταντίνου του 3ου Γυμνασίου και ο κ. Γεώργιος Περδίκης του 3ου ΓΕΛ.

Στην ομιλία του ο κ. Ντούρος αλλά και μετά την τελετή, συζητώντας με τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – γυμναστηρίου σε παρακείμενο Δημοτικό οικόπεδο, και μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η αίθουσα θα είναι πραγματικότητα. Φαίνεται λοιπόν ότι ένα πάγιο αίτημα είκοσι και πλέον ετών της σχολικής κοινότητας των δύο σχολείων οδεύει προς την ικανοποίησή του.



Παραθέτουμε την ομιλία του Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου κ. Γεωργίου Περδίκη:

Εύχομαι σε όλους και όλες υγεία και δύναμη για μια ανέφελη, χαρούμενη, δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά.


Τα σχολεία μας, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό, σας υποδέχονται και φέτος για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στη μορφωτική μας αποστολή. Από τη θέση του Διευθυντή του Λυκείου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την απρόσκοπτη έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όπως πιστεύω έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε, όλοι οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος είναι περιποιημένοι και καθαροί. Με τη μέριμνα του Δήμου και των εκπαιδευτικών αρχών, έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και επισκευές στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε η σχολική εργασία και μάθηση να συντελούνται σε ένα ασφαλές, ευχάριστο και υποστηρικτικό περιβάλλον. Θέλουμε στο σχολείο να αισθάνεστε ευχάριστα και άνετα, να είναι το δεύτερο σπίτι σας. Το διδακτικό προσωπικό, με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι παρόν και τα βιβλία σας περιμένουν να τα παραλάβετε σήμερα, ώστε από αύριο να αρχίσει το διδακτικό έργο. Είναι ιδιαίτερα καλό νέο, όπως μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου, ότι μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εντελώς απαραίτητη για τη σωστή οργάνωση της σχολικής ζωής, θα προστεθεί σύντομα στις υποδομές των σχολείων μας.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

ο εθνομάρτυρας αλλά και άνθρωπος των γραμμάτων Ρήγας Φεραίος έχει πει: «Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη». Το σχολείο σήμερα δεν έχει μόνον ως αποστολή να σας εφοδιάσει με χρήσιμες γνώσεις. Ο κόσμος μας σήμερα κατακλύζεται από καταιγισμό μηνυμάτων, πληροφοριών και επιρροών μέσα από μια πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων. Το σχολείο, μπορεί και πρέπει να είναι ο μίτος της Αριάδνης μέσα στον λαβύρινθο της πληροφορίας και της υπερπληροφόρησης. Οι δάσκαλοι και καθηγητές σας, με υπομονή και αγάπη θα σας βοηθήσουν να συγκροτήσετε τα σωστά νοήματα και να ερμηνεύετε με έγκυρο τρόπο όσα συμβαίνουν και υπάρχουν γύρω σας, σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Το σχολείο σήμερα είναι και παραμένει ένας έγκυρος και αξιόπιστος θεσμός σε ένα κόσμο που υποφέρει από κρίσεις, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Σας καλώ να δείξετε εμπιστοσύνη στο σχολείο. Ιδιαίτερα τα σχολεία του σχολικού μας συγκροτήματος έχουν επιτελέσει κατά την προηγούμενη σχολική με λίαν ικανοποιητικό τρόπο το μορφωτικό και παιδαγωγικό τους έργο, τόσο με την καθημερινή εργασία όσο και με πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα και έξω από τη σχολική τάξη. Το έργο αυτό επιβραβεύτηκε και με τη σημαντική επιτυχία των αποφοίτων του 3ου Λυκείου στις ανώτατες σε σχολές με ένα υψηλό ποσοστό (περίπου 80%) και σε ένα ευρύ φάσμα Πανεπιστημιακών σχολών. Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο και τις οικογένειές τους και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και πρόοδο στην ακαδημαϊκή τους ζωή.

Σας καλώ όλους να παρακολουθείτε τα μαθήματά σας με αισιοδοξία, κέφι και επιμονή και να συμμετέχετε στη σχολική ζωή, να συνεργάζεστε με τους καθηγητές σας και να είστε βέβαιοι ότι η προκοπή και η επιτυχίας σας θα είναι για το καλό το δικό σας και της πατρίδας μας και θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο κόσμο, περισσότερο ανθρώπινο και δημοκρατικό.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, «από σας η άνοιξη εξαρτάται».

Σας εύχομαι και πάλι ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης