Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της "Πρωτοπορίας" για το συνέδριο του ΕΚΚ.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ κοινοποίησε χτες (17/9/18) και στο Δικηγορικό Σύλλογο Πιερίας έγγραφο σχετικά με τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου του ΕΚΚ.

Η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ψάχνει τρόπους για να γίνει το εξ αναβολής νόθο συνέδριο, κρυφά από τους εργαζόμενους και τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Τους προειδοποιούμε οτι το συνέδριο πρέπει να γίνει με την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται, τόσο από το καταστατικό του Ε.Κ.Κ, όσο και από το ν. 1264/82 και, οι οποίες είναι:

1) Να δημοσιοποιηθεί έγκαιρα η ημερομηνία, ο χώρος και η ώρα διεξαγωγής του συνεδρίου.

2) Να σταλούν προσκλήσεις σε όλους τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους .

3) Στο συνέδριο να υπάρχουν τα πρακτικά όλων των σωματείων έτσι ώστε να αποδεικνύεται η νομιμότητα των αντιπροσώπων για να μην έχουμε ξανά φαινόμενα αντιπροσώπων-φαντασμάτων, όπως είναι για παράδειγμα ο αντιπρόσωπος του Σωματείου Οικοδόμων Λεπτοκαρυάς που δεν έκανε πότε εκλογές.

4) Να συγκροτηθεί η Γ.Σ. χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους φαντάσματα, ώστε το σώμα να περάσει στις κανονικές διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται. Να πραγματοποιηθεί η εκλογή προεδρείου, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και οι ομιλίες των αντιπροσώπων. Με το πέρας αυτής της διαδικασίας να ακολουθήσει με μυστική ψηφοφορία η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα διεξάγει τις εκλογές.

Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις νόθες διαδικασίες και την απαξίωση της εργατικής τάξης. Κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα συνέδριο έξω και πέρα από τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως έκανε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ τα προηγούμενα χρόνια, βάζοντας πλάτη στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση για να περνά η πολιτική της φτηνής εργατικής δύναμης, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ενίσχυσης της φοροληστείας του λαού.

Οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο συνέδριο έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους αν δεν αντιδράσουν και αποδεχτούν τις μηχανορραφίες και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των εργατοπατέρων της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΚ. Μια διοίκηση η οποία όχι μόνο τα έχει κάνει πλακάκια με την εργοδοσία της Πιερίας και την κυβέρνηση, άλλα έχει εξαπολύσει βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος ταξικών συνδικάτων και εργαζομένων για να τους εξοντώσουν οικονομικά πιστεύοντας πως έτσι θα τους φοβίσουν.

Ακόμα, καλούμε το Πρωτοδικείο Κατερίνης έστω και την τελευταία στιγμή να επανεξετάσει τη θέση του και να δώσει όλα τα πρακτικά των σωματείων σε όσους έχουν έννομο συμφέρον όπως ορίζει ο ν.1264/82, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι και τον Ιούνιο του 2016.

Καλούμε τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους της Πιερίας, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) για το ρόλο που παίζει σε βάρος του εργατικού κινήματος. Να μην νομιμοποιήσουν ένα ακόμη νόθο συνέδριο. Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Εργατικής Ταξικής Ενότητας.