Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΑΜ - Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη ΝΑ Μεσόγειο

Αμέσως μετά τη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ζώνης κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, ώστε να απαλλαγεί η περιοχή από τις ομάδες των τζιχαντιστών τρομοκρατών...

αποφεύγοντας μια αιματηρή σύγκρουση με τον Συριακό Αραβικό Στρατό, οι Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και το Ισραήλ, εξαπέλυσαν στις 17/9 αεροπορική επίθεση εναντίον στόχων στο έδαφος της Συρίας.

Μια παντελώς απρόκλητη επίθεση, χωρίς καν (αυτή τη φορά) το πρόσχημα της τιμωρίας του «χασάπη της Δαμασκού», χωρίς καμία δικαιολογία, χωρίς καμία εξήγηση, αλλά και χωρίς καμία σοβαρή κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα. Ακόμα και οι αρχικές, σκληρές δηλώσεις από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με τον ύπουλο ρόλο του Ισραήλ στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, υποχώρησαν, με την υποκριτική θλίψη του Νετανιάχου και τον Πούτιν να αποδίδει το γεγονός σε «μια αλυσίδα τραγικών, τυχαίων συμπτώσεων». Τα Δυτικά ΜΜΕ σιωπούν...

Η διεθνής κοινότητα επιμένει να αγνοεί τις αλλεπάλληλες αναφορές και τα στοιχεία που έχουν δοθεί από Σύρους και Ρώσους διπλωμάτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το ότι προετοιμάζεται άλλη μια σκηνοθετημένη από τους τζιχαντιστές και τα Λευκά Κράνη «επίθεση με χημικά» στο Ιντλίμπ, ώστε να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση Άσαντ και να δοθεί η δικαιολογία για επίθεση της Δύσης στη Συρία. Επίσης, μόλις πριν μερικές μέρες ο Σύρος Υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε ότι 44 παιδιά έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές στην περιοχή του Ιντλίμπ, για να χρησιμοποιηθούν ως «θύματα» σε ένα τέτοιο σενάριο.

Το χειρότερο για τον ελληνικό λαό είναι η συμμετοχή της Ελλάδας, μέσω του ΝΑΤΟ, στις ιμπεριαλιστικές, επιθετικές ενέργειες εναντίον της φίλης χώρας και παραδοσιακά συμμάχου, Συρίας. Εκτός από τις Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές και Ισραηλινές βάσεις που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή, τώρα η κατοχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν διστάζει να εμπλέξει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που βρίσκεται στα ανοιχτά της Συρίας, την πολεμική φρεγάτα Έλλη. Δεν διστάζει να προσφέρει ένα ελληνικό μαχητικό και τις ζωές του πληρώματός του, ως εύκολους και πολιτικά ανώδυνους στόχους αντιποίνων, μια που το Ελληνικό πλοίο δεν διαθέτει τα κατάλληλα αντιαεροπορικά συστήματα για να αμυνθεί σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Και, φυσικά, δεν περιμένει κανείς ότι οι «σύμμαχοί» μας στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε καμιά σθεναρή αντίδραση αν χτυπηθεί ένα Ελληνικό πλοίο. Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα προσφέρεται ως αναλώσιμο στα σκοτεινά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση της έντασης στην ΝΑ Μεσόγειο, συνεργώντας στις προσπάθειες διάλυσης ενός κυρίαρχου και καθόλα φιλικού προς τη χώρα μας κράτους και θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλει την άνανδρη επίθεση στη φίλη χώρα Συρία και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Συριακού λαού για την πλήρη απελευθέρωση, απ’ άκρη σ’ άκρη, της Συριακής γης από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. Οι αυτόκλητες και απρόσκλητες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δρουν στη Συρία, με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσας και να αφήσουν τον συριακό λαό να κάνει κουμάντο στη μία, ενιαία και αδιαίρετη Συρία.


Απαιτούμε:

• Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές εστίες που ανοίγει και υποδαυλίζει η Δύση και το ΝΑΤΟ, με μόνο στόχο τη διάλυση των ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών και την υποταγή των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους.

• Άμεση αποχώρηση της φρεγάτας Έλλη από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ανοιχτά της Συρίας.

• Άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία και άνοιγμα της πρεσβείας της Συρίας στην Αθήνα.


Καλούμε τον Ελληνικό λαό να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή, για τις ενδεχόμενες συνέπειες των επικίνδυνων κυβερνητικών επιλογών. Τον καλούμε να συναισθανθεί το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει η χώρα μας όσο συνεχίζεται και βαθαίνει η κατοχή της από ξένες δυνάμεις και κυβερνάται από δοσίλογο και προδοτικό προσωπικό και να ξεκινήσει τον δικό του εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για το ξαναχτίσιμο μιας νέας, ελεύθερης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που θα προάγει την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Μιας Ελλάδας που θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη στους πολίτες της.

Ας αποδείξουμε ότι αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει και ας την διεκδικήσουμε!


Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2018
Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ