Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεργασία Ε.Π.Μ. Κατερίνης και Χαλάστρας - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ένας αξιόλογος και μοναδικός πνεύμονας πολιτισμού εγκαινιάζεται και παραδίδεται στην κοινωνία του δημοτικού διαμερίσματος της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον πολυχώρο πολιτισμού ο οποίος αποτελεί δωρεά της οικογένειας Κυριάκου Χαντέ, μια πολιτισμική κυψελίδα που δημιουργήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου υιού τους, Δημητρίου. Ο πολυχώρος περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών και δημιουργικών χρήσεων, καθώς και ιστορικών αρχείων και τιτλοφορείται «Δημοτική βιβλιοθήκη Δ. Δ. Χαλάστρας- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΝΤΕΣ».

Η τελετή των εγκαινίων, η παράδοση του πολυχώρου από την οικογένεια του δωρητή αλλά και παραλαβή του από την τοπική δημοτική αρχή, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7:00 το απόγευμα.

Για την υλοποίηση του τελετουργικού αλλά και της όλης εκδήλωσης, τόσο από πλευράς της οικογένειας όσο και του αδελφοποιημένου με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Συλλόγου Γυναικών Χαλάστρας, ζητήθηκε η συμβολή του καταξιωμένου συλλόγου της Κατερίνης, της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών.

Συγκεκριμένα οι γονείς του αδικοχαμένου Δημητρίου, Κυριάκος και Ελισάβετ συνοδευόμενοι από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Χαλάστρας «Η Χαλαίστρη», Μακεδονία Μπαϊμάκη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Εστίας, Γρηγόριο Μιτσοκάπα και τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, από τους οποίους ζητήθηκε η εμπειρία του συλλόγου της Κατερίνης αφ ενός στη διαδικασία της τελετής και αφ ετέρου στη διάνθηση της βραδιάς με συναυλία έντεχνης μουσικής από την χορωδία και ορχήστρα της Εστίας.

Οι άνθρωποι της Ε.Π.Μ. αποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στην συγκεκριμένη εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, μάλιστα όταν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του πολιτιστικού πολυχώρου της Χαλάστρας έπαιξε ο Σύλλογος Γυναικών Χαλάστρας «Η Χαλαίστρη» με τον οποίο η Εστία διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού.


Ε.Π.Μ.