Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Η Εστία Πιερίδων Μουσών στο πρόγραμμα Erasmus+

Η Εστία Πιερίδων Μουσών συμμετείχε το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου 2018 σε διακρατική συνάντηση στη Βιέννη στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+.



Η Εστία Πιερίδων Μουσών, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη των Εφορειών Φωτογραφίας και Χορευτικού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, συμμετείχε το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου 2018 σε διακρατική συνάντηση στη Βιέννη, με συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Αυστρία, την Πολωνία και την Ισλανδία.


Την πρώτη ημέρα της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων που πραγματοποιούνται στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να καταλήξουν σε συμπεράσματα και προτάσεις. Επίσης, ενημερώθηκαν για τους υγιεινούς τρόπους διατροφής που βοηθούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα και να αποδίδει περισσότερο κατά την διαδικασία της μάθησης. Το βράδυ ξεναγήθηκαν στο κέντρο της Βιέννης και δοκίμασαν την Βιενέζικη παραδοσιακή κουζίνα.

Την επόμενη ημέρα, η αντιπροσωπείες όλων των χωρών, ξεναγήθηκαν από τους οικοδεσπότες Αυστριακούς σε παραδοσιακούς οικισμούς στα περίχωρα της Βιέννης όπου επισκέφθηκαν ένα ορυχείο αμέθυστου και άλλων πολύτιμων λίθων καθώς και τα απέραντα υπόγεια κελάρια της οινοπαραγωγικής πόλης του Reds.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΠΜ στην Βιέννη της Αυστρίας, στο πλαίσιο του Erasmus +, ήταν απόλυτα επιτυχής και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στις άλλες αντιπροσωπείες της Αυστρίας, Πολωνίας και Ισλανδίας, όσο και στα ίδια τα μέλη της ΕΠΜ.