Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Συνδιάσκεψη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Συνέρχεται από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής, το μεσημέρι στη 13:00 η Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη που συγκαλείται με πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (Αθηνών-Ελλάδα).

Η Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη συγκαλείται με θέμα αιχμής το ζήτημα της συμφωνίας των Σκοπίων αλλά με επίκεντρο την αντιμετώπιση συνολικά των Εθνικών ζητημάτων, από την Κοινωνία των Πολιτών και τους σκεπτόμενους ενεργούς δραστήριους Πολίτες! Πολίτες που μάχονται, με κάθε μέσο και τρόπο, όπως κατεδείχθη με τα μεγαλειώδη εθνικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς και με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα στις 6 Ιουνίου 2018. Κινητοποιήσεις που θα συνεχισθούν και τελούν υπό τις ανά τον κόσμο και την Ελλάδα Παμμακεδονικές Οργανώσεις


Στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση με χαρακτήρα Εθνικού Προσκλητηρίου, προς όλους τους εμπλεκόμενους (Α βάθμιους Β βάθμιους Γ βάθμιους ) φορείς που δραστηριοποιούνται εδώ και 10ετιες μέσω ιστορικών συλλόγων ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών, για την με κάθε τρόπο προάσπιση, και συνέχεια του πολιτισμού , διάδοση και συνέχεια στις επόμενες γενιές της ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας.


Παράλληλα στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, για την σύγκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης, προκειμένου να υπάρξει εθνικός συντονισμός για δράση και πρωτοβουλίες επί όλων των εθνικών ζητημάτων από τον ίδιο τον Λαό και την Κοινωνία των Ενεργών Δραστήριων Πολιτών, όπως οι 100.000αδες χιλιάδες Λαού(άνω των 3.000.000 συνολικά) που είδαμε στις μεγάλες λαϊκές και κοινωνικές κινητοποιήσεις για το ζήτημα της διατήρησης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας , έχουν προσκληθεί επίσης, πέραν των Μακεδονικών συλλόγων & οργανώσεων , φορείς και άλλων ενώσεων που δραστηριοποιούνται πάλι μέσω πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων που αφορούν άλλους εθνικοτοπικούς φορείς όπως Θράκες, Κρήτες, Αρκάδες, Νησιώτες, Δωδεκανήσιους, κτλ


Με το ίδιο σκεπτικό, που έχει αναλυθεί σε 10αδες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας από τα τέλη του Ιουνίου 2018 προκειμένου να οργανωθεί και ανασυνταχθεί με διαφάνεια και κανόνες Δημοκρατίας το λαϊκό – κοινωνικό κίνημα που το είδαμε να αναπτύσσεται εδώ και μήνες με τις μεγάλες αντιδράσεις του Λαού, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία (Αθηνών – Ελλάδος) απήυθυνε πρόσκληση συμμετοχής και σε άλλες ενώσεις φορέων που διακατέχονται από την ίδια αγωνία για την πορεία των εθνικών ζητημάτων τις τελευταίες 10αετιες.


Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία κατά την διάρκεια της Συνδιάσκεψης θα παρουσιάσει την συνολική πρόταση της για την συγκρότηση ενός ενιαίου εθνικού συντονιστικού οργάνου επί όλων των εθνικών ζητημάτων καθώς και την διαδικασία που αυτό θα μπορούσε να προκύψει μέσα από κρυστάλλινες, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από ένα διευρυμένο σώμα της Κοινωνίας των Πολιτών.


Η Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκινά την Κυριακή στις 21 Οκτωβρίου στην 13:00 και ολοκληρώνεται την

Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 14:00 με συνέντευξη Τύπου προς τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11:00 – 20:00

Στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης οργανώνεται παράλληλα και επιστημονική ημερίδα την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου από το πρωί στις 11:00. Στην ημερίδα εισηγήσεις έχουν προετοιμάσει διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί όπως οι καθηγητές γεωπολιτικής κ. Ιωάννης Μάζης, Γεώργιος Φίλης και ο Κωνσταντίνος Γρίβας, ο πρώην πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσου Δρ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ο Δρ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος από την Θεολογική Σχολή Αθηνών, η Νομικός και πρώην Δημοτική Σύμβουλος στο Πειραιά Αθηνά Κατσαφάδου, και οι γνωστοί και διακεκριμένοι Νομικοί Νούκα Αριδάνη, Στέλιος Γρηγορίου, Αναστάσιος Καρασϊσκος, Λίλα Κοζυράκη και Ιωάννης Μυταλούλης.

Τα Πάνελ της Ημερίδος κατά σειρά συντονίζουν οι Δημοσιογράφοι:

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η κ. Ευδοκία Μύτλη, NewsBomb

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο Δημήτριος Απόκης, Διεθνολόγος / Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ

Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Μανόλης Κοττάκης , Διευθυντής της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ

Κατά την διάρκεια της Ημερίδος θα γίνουν σημαντικότατες ανακοινώσεις για δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από :

την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία και συνεργαζόμενες με αυτήν οργανώσεις και φορείς και τις επί μέρους ανά χώρα Παμμακεδονικές Οργανώσεις

ομάδα προσωπικοτήτων εγνωσμένου Κύρους

από ομάδα Νομικών

ομάδες Πολιτών

επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Επιστημονικής ημερίδος

pammakedoniki-synomospondia.gr

Εκ του Γραφείου Τύπου