Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΗΡΙΞΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με έκρηξη αγανάκτησης και απόγνωσης οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, δυναμικά και ενωμένοι στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή τους και παρέδωσαν χθες...

στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Εντεταλμένο σε Αγροτικά θέματα, κ.Δημήτριο Τσιμήτρη-λόγω απουσίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου σε προγραμματισμένη υπηρεσιακή υποχρέωση- υπόμνημα με τα σημαντικότερα και δίκαια αιτήματά τους.

Στη σύντομη αλλά εποικοδομητική συζήτηση, που είχαν οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Τσιμήτρη, αναλύθηκαν επισταμένα όλα τα φλέγοντα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν κατά την παραγωγική διαδικασία αλλά και την άδικη, ασφυκτική και υπερβολικά δυσβάστακτη φορολογία τους, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις μηδενικές χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική εξαθλίωση και συρρίκνωση του εισοδήματός τους.


Με δεδομένο ότι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Εντεταλμένος σε Αγροτικά θέματα, κ.Δημήτριος Τσιμήτρης, σκοπεύουν να επικοινωνήσουν το δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων της Πιερίας, θα ενημερώσουν το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην προσεχή συνεδρίασή του, για τα δίκαια αιτήματά τους και υποσχέθηκαν ότι με κάθε μέσο και τρόπο που τους παρέχεται θεσμικά, θα συνδράμουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εναγωνίως για να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ