Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση αγροτών με βουλευτές για τις μειονεκτικές περιοχές - ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και Στέργιο Καστόρη συναντήθηκαν αγρότες της Πιερίας για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει με τις μειονεκτικές περιοχές και την ευρωπαϊκή οδηγία...

  που έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλές περιοχές του νομού, με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσιμήτρης, ο πρόεδρος της ομάδας ΣΑΜΨΟΥΣ κ. Κατσάρας, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Σφενδάμης κ. Γιώργος Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος Τ.Κ. Καταλωνίων κ. Παύλος Γαλάνης, Τριλόφου κ. Στάθης Φωτιάδης και Παλιόστανης κ. Κώστας Θεοχάρης.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης και του προέδρου κ. Γιώργου Χαρισόπουλου με θέμα την πρόταση για τον χάρτη περιοχών Πιερίας με φυσικούς περιορισμούς.

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες ζητούν να ενταχθούν στον χάρτη εκτός από τα 13 χωριά που παραμένουν ως ορεινές περιοχές και περιοχές που δεν συμπεριλαμβάνονται με τα νέα κριτήρια όπως το Μελιάδι, η Λαγόραχη το Μοσχοχώρι.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να τεκμηριώσουν για κάθε χωριό χωριστά ότι χρειάζεται για να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο χάρτη και να αποσταλούν στην Ε.Ε.

Επιπλέον ανέλαβαν να προωθήσουν το θέμα στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τελιγιορίδου.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ