Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη με θέμα «Αιρετικές θεωρήσεις περί των Ιερών Μυστηρίων». Στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας...

με τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2018, η «Λ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις περί των Ιερών Μυστηρίων».
Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με τη μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Εφέτος συμπληρώνονται τριάντα συναπτά έτη διεξαγωγής των εν λόγω Συνδιασκέψεων, γι’ αυτό η παρούσα λαμβάνει επετειακό χαρακτήρα.

Την πρώτη ημέρα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, θα τελεσθεί Αγιασμός, θα αναγνωσθούν Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και θα γίνουν επετειακές αναφορές από εκπροσώπους αυτών.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου