Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΚΟ Πιερίας του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018, η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερινης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του στην Πιερία.

Μεταξύ άλλων αναγνώστηκε το ποίημα του Νίκου Σαλπιστή «Σε εσάς που δεν ήρθατε», το οποίο πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία ποίησης του Διαγωνισμού Πρωτότυπου Λογοτεχνικού Έργου που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με αφορμή τα 100 χρόνια του.

Ακολούθησε ομιλία από τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον έναν αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ και ότι το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια, όμως παραμένει το πιο νέο Κόμμα γιατί είναι αυτό με τις πιο φρέσκες και καινοτόμες ιδέες, τις ιδέες για την επαναστατική ανατροπή του γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης, για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Γιατί είναι το Κόμμα που παλεύει για τα πιο όμορφα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας και αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης. Γιατί είναι το Κόμμα που παλεύει για το πραγματικά ρεαλιστικό και αναγκαίο στο σήμερα, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις, στις μάχες που έδωσε το Κόμμα μας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αυτές που έχει να δώσει το επόμενο διάστημα, ότι η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει με ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού σε κάθε γειτονιά, συνοικία και χωριό, σε όλους τους χώρους δουλειάς, μέσα στην εργατική τάξη προπαντός, αλλά και στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Τέλος, ανέφερε ότι ο καπιταλισμός μπορεί να φαντάζει ακόμα σήμερα ισχυρός, όμως δεν είναι ανίκητος, ότι ο 21ος αιώνας θα φέρει νέες εφόδους και επαναστατικές νίκες. Την οριστική και αμετάκλητη αυτή τη φορά ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Στη συνέχεια έγινε προβολή ντοκιμαντέρ (https://www.902.gr/eidisi/politiki/174753/me-epityhia-i-ekdilosi-tis-ko-pierias-toy-kke-video-foto) που επιμελήθηκε η ΚΟΒ Σταθμού Κατερίνης με στιγμές της Ιστορίας του ΚΚΕ στην Πιερία από το 1918 έως το 2000 (δείτε πάνω βίντεο).



Τ.Ε. Πιερίας ΚΚΕ