Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Συμμετοχή στην απεργία στις 14/11/18 - Ψηφίσματα.

Συναδέλφισσες/οι, 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΙΕΡΙΑΣ
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 π.Μ.).


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

• Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας

• Υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

• Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης

• Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη

• Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ

• 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα

• Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων



➤ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ


Μόνιμοι Μαζικοί Διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών στην Εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία.




➤ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ



Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία!


Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Χίου, τον αγώνα που δίνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και κάθε συνάδελφος/ισσα ξεχωριστά για να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά θύματα πολέμων Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας αυτός των εκπαιδευτικών της Χίου πηγάζει από τη συνείδησή τους, τις αρχές και τις αξίες των εκπαιδευτικών και τους σκοπούς που πρέπει να διέπει το δημόσιο σχολείο, προκειμένου να υπερασπίσουν το βασικό δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματα, εθνικότητας.

Στη βάση αυτή, καταδικάζουμε την «οργανωμένη» παραπληροφόρηση και καλλιέργεια φοβικών και ρατσιστικών συνδρόμων από όπου κι αν προέρχονται.

Καλούμε το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα να συνεργαστεί με το εκπαιδευτικό κίνημα και τους εκπαιδευτικούς της Χίου, ώστε να προχωρήσει η ένταξη όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων!

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία!




➤ Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, μονίμων κι αναπληρωτών. 



Το Υπ. Παιδείας με απόφασή του στις 17/9/2018 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο Ευαγγγελία Δηνοπούλου, εκλεγμένης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει λύσει την “τιμωρητική” διάταξη της ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα αποτελεί μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

Το ΥΠΠΕΘ στην πράξη με την πολιτική που ακολουθεί ουσιαστικά είναι σαν να καθιστά «απαγορευτική» τη συνδικαλιστική δράση σε κάθε αναπληρωτή/αναπληρώτρια εκπ/κό, αφού απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας, με αποτέλεσμα την κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης (δηλαδή έως και την πιθανή ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ – ΑΝΕΡΓΙΑ) στο μέλλον.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, χωρίς συνέπειες που καθιστούν απαγορευτική ουσιαστικά την ενασχόλησή τους με το συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Η ΔΟΕ πρέπει να πάρει άμεσα και ξεκάθαρα θέση.

Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

Ίδιο καθεστώς για τις συνδικαλιστικές – άδειες και αποσπάσεις για τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.


Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κοντοφάκας Αθανάσιος Κοσκινάς Χρήστος