Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Όταν είσαι χλιαρός...


Νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία δείχνει η δημοσκόπηση της Kapa Research που παρουσιάζει αύριο η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής".



Στην δημοσκόπηση και στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 25% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ "ροκανίζει" σιγά σιγά την διαφορά που είχε με την ΝΔ στο 5%, μια διαφορά που μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί "διαχειρίσιμη" από το κυβερνών κόμμα.

Η "χλιαρή" στάση της ΝΔ απέναντι -κυρίως- στα εθνικά θέματα και η αδυναμία της να μεταδώσει στην κοινωνία ένα νέο όραμα για το μέλλον, είναι οι κύριες αιτίες της μείωσης της διαφοράς ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Η μη ξεκάθαρη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η διγλωσσία στις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις, ακόμα και η "χλιαρή" στάση της στο θέμα της Βορείου Ηπείρου (δολοφονία Κωνσταντίνου Κατσίφα), αλλά και η μη πειστική πρόταση της για την ελάφρυνση της κοινωνίας από την φορολογική λαίλαπα των μνημονίων έχουν ξεκάθαρα αρνητικό αντίκρυσμα για την ίδια κάτι που αποτυπώνεται πλέον καθαρά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αν η ΝΔ δεν αφουγκραστεί και κυρίως δεν συμπορευτεί με τα θέλω και τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας, τότε στις επερχόμενες εκλογές όχι απλά δεν θα είναι κυβέρνηση αλλά θα οδηγηθεί σε ένα ντέρμπι με τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφίβολο τον νικητή...