Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία.

Χρόνια πολλά και ευλογημένη χρονιά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης.

Όλος ο κόσμος αλλά και η πατρίδα μας ειδικότερα, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Λίγοι όμως έχουν την πνευματική διάκριση να το αντιληφθούν.

Τώρα που τα φίδια έχουν ζώσει την πατρίδα μας και οι φίλοι - λύκοι έχουν προστρέξει να μας βοηθήσουν, ας πλησιάσουμε όπως τα ζώα της φάτνης το Πανάγιο Βρέφος της Βηθλεέμ.

Ο Θεός ήρθε στη γη και μας καλεί, όπως τους τρεις μάγους να τον προσκυνήσουμε. Ας μην τον αρνηθούμε. Όπως η κλώσσα προστατεύει κάτω από τις φτερούγες τα κλωσσόπουλα της έτσι και Εκείνος θέλει να μας προστατέψει από όλα τα κακά που οι ισχυροί του κόσμου φέρνουν στην γη και είναι ο μόνος που έχει την δυνατότητα να το κάνει.

Όπως σημειώνει ο Άγιος Αυγουστίνος:

«...Ο εσπαργανωμένος Χριστός της Βηθλεέμ έφερε τη ειρήνην του αγγελκού ύμνου μέσα εις την ψυχήν του πεπτωκότος ανθρώπου και τον συνεφιλίωσε με τον Δημιουργόν του Θεόν. Εναπόκειται πλέον εις τον άνθρωπον, ν΄ ατενίζη με τα όμματα της ψυχής του, πάντα προς την φάτνην του πτωχού και γλυκυτάτου Ιησού ίνα γέμη η ζωή του από εσωτερική ισορροπίαν και γαλήνην δια να αναγενννάται πνευματικώς μέχρι της συντέλειας των αιώνων.»

Ο γεννηθείς Χριστός να ευλογήσει την πατρίδα μας.


Η οργανωτική επιτροπή του "ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"