Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών τελέστηκε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου το βράδυ στην Κατερίνη.

Η αρχαία αυτή Λειτουργία τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου (Παρεκκλήσιο Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης).

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν 160 νέοι και νέες, στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (Κατηχητές, Ιερόπαιδες-Αναγνώστες, Κατασκηνωτικά Στελέχη, Εθελοντές Κοινωνικού Φροντιστηρίου).

Επίσης, συμμετείχαν φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και επιστρέφουν για τις εορταστικές διακοπές.

Η τέλεση της αρχαιοπρεπούς Θ. Λειτουργίας εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Νεότητας για την πνευματική οικοδομή και τη λειτουργική αγωγή των νέων στελεχών της τοπικής Εκκλησίας, καθώς όλο το εκκλησίασμα συμμετέχει με τη βοήθεια ειδικού λειτουργικού βοηθήματος που διανέμεται σε όλους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέστη της Θ. Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από 4 ιερείς, 2 διακόνους, 5 ψάλτες, 4 αναγνώστες, 6 διακονητές και 3 ιερόπαιδες από διάφορες Ενορίες της Πιερίας.

Πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ιστορία της Θ. Λειτουργίας, την πνευματικότητα και την επικαιρότητά της.

Τόνισε ότι μέσα από τις διακονικές δεήσεις και τις ιερατικές ευχές αναδεικνύονται οι κοινές ανάγκες των ανθρώπων σε κάθε εποχή, από την πρωτοχριστιανική περίοδο μέχρι σήμερα.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι πιστοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων τελούσαν τη Θ. Λειτουργία, γενικότερα τη χριστιανική λατρεία, υπό διαφορετικές συνθήκες, συχνά κάτω από τον φόβο των διωκτών, κάτι που φανερώνει την δύναμη της πίστης τους.

Στην αρχαιοπρεπή Θ. Λειτουργία συμμετείχαν αντιπροσωπείες καθηγητών και φοιτητών τόσο του Θεολογικού Σεμιναρίου Αγίου Νικολάου Ουγκρέσκυ Μόσχας υπό τον Πρύτανή της Ιερομόναχο π. Ιωάννη Ρούμπιν όσο και της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου. Η παρουσία των ξένων αντιπροσωπειών εντάσσεται στο πλαίσιο ακαδημαϊκής συνεργασίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διακονεί ως Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις «Αγάπες» της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, παρατέθηκε δείπνο για όλους όσοι συμμετείχαν στη λατρευτική αυτή σύναξη, στις δύο μεγάλες αίθουσες του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου «Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με πολλούς από τους νέους, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία γνωριμίας με νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο εκκλησίασμα, συνοδεύοντας φίλους ή γνωστούς.













Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος