Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Κλίμα μισαλλοδοξίας;

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Με την συμπλήρωση των τεσσάρων και πλέον χρόνων στην εξουσία, ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα παραμένει διχαστικός, σχεδόν εμπρηστικός και μοιάζει να αναζητεί φαντάσματα.

Με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται κάθε ευθύνη για τα αδιέξοδα που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Αντί για μια συγγνώμη, ο Πρωθυπουργός ακολουθεί την ίδια διχαστική λογική και προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στους προηγούμενους, για τα κυβερνητικά αδιέξοδα.

Κατά την άποψή μου οι κυβερνώντες, καλλιεργούν ένα κλίμα μισαλλοδοξίας, χρησιμοποίησαν ένα εθνικό ζήτημα (Συμφωνία των Πρεσπών), με μικροκομματική διάθεση, και η προσωπική μου άποψη είναι ότι, η Ελλάδα ΔΕΝ κερδίζει τίποτε.


Οφέλη υπάρχουν μόνο για τα Σκόπια, τους δυτικούς και το ΝΑΤΟ.

Με την "Συμφωνία των Πρεσπών" εκφράστηκε η απροκάλυπτη μισαλλοδοξία του εθνικολαϊκισμού και η αλήθεια είναι ότι, ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται αντιμέτωπος με τις θύελλες που τον έκαναν πρωθυπουργό.

Σπατάλησε ασύστολα πολύτιμο εθνικό χρόνο και θεωρώ ότι λιγότερη αλαζονεία, ΔΕΝ θα πείραζε.

Ο χρόνος κυλάει ως ριπή οφθαλμού και η πραγματικότητα θα είναι πολύ πιο σκληρή τα επόμενα χρόνια.

Οι κυβερνώντες διατείνουν ότι η "Συμφωνία των Πρεσπών" σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου ειρήνης και συνεργασίας των δύο χωρών για την ευρύτερη περιοχή, αλλά ΔΕΝ πείθουν κανέναν, καθώς ΔΕΝ διστάζουν να κατηγορήσουν σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού, κοινωνικές ομάδες, ακόμη και σ΄ όσους ασκούν κριτική.

Βλέπουμε, να προσπαθούν να βρουν άλλοθι (για την πολιτική τους), να στοχοποιούνται μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφοι και τέλος διαπιστώνουν άπαντες, ότι οι προσδοκίες του ελληνικού λαού (ενώ ήταν μεγάλες), να διαψεύδονται.

Στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική αλλαγή, όραμα και σχέδιο καθώς το κυνήγι μαγισσών ΔΕΝ πρόκειται να πείσει κανέναν.


* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος, δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 Ν. Πιερίας