Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

Συναδέλφισσες-φοι

Την Τετάρτη 16-01-2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πιερίας η τρίτη κατά σειρά άκαρπη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ, για την εκλογή του προεδρείου της ΕΛΜΕ, αφού προηγήθηκαν τα σχετικά καψόνια από τη ΔΑΚΕ, από την πρώτη μάλιστα προγραμματισμένη συνεδρίαση.


Τα πέντε κομματικά μέλη του Δ.Σ εφάρμοσαν αυτή τη φορά την πρωτοτυπία της αποχής από τη διαδικασία, προκειμένου να σαμποτάρουν την εκλογή προεδρείου, με πρόεδρο από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπ/κών. Η παραπάνω συνάντηση είχε οριστεί κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας, που είχα με τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ, όπως ορίζεται και από το άρθρο 13 του καταστατικού, ως υποχρέωση του πρώτου υποψηφίου σε ψήφους από την πλειοψηφούσα παράταξη, που είναι η ΚΕΕ. Αυτή είναι και η μοναδική υποχρέωση που είχα ως Δημήτρης Μπουλούμης.

Πουθενά δεν αναφέρεται στο καταστατικό ότι δύναται συμβούλιο, που δεν έχει συσταθεί σε σώμα, να λαμβάνει αποφάσεις και ούτε φυσικά ότι το προηγούμενο προεδρείο διατηρεί τις αρμοδιότητες που είχε. Αυτό θα εξυπηρετούσε κάποιους, που θέλουν να λαμβάνονται παράνομες αποφάσεις, οι οποίες να φέρουν το όνομά μου, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Κατά την άποψη κάποιων συναδέλφων είναι λογικό και αναμενόμενο να προσπαθούν να με στοχοποιήσουν κάποιοι κομματικοί συνδικαλιστές, μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για το ΠΥΣΔΕ και την ΕΛΜΕ, που ήταν άκρως ανησυχητικά για αυτούς, που προτάσσουν τα προσωπικά και τα κομματικά οφέλη. Σκεφθείτε επίσης πόσο πιο τραγικά θα ήταν τα αποτελέσματα για κάποιους, αν υπήρχε μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογικές διαδικασίες.

Αν τα πέντε κομματικά μέλη του Δ.Σ επιθυμούν να λαμβάνουν κατά πλειοψηφία αποφάσεις με μη νόμιμες διαδικασίες και να τις προωθούν στους συναδέλφους, από το email της ΕΛΜΕ, θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την αποκλειστική ευθύνη για τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να αναφέρουν ότι δε συμμετείχε η ΚΕΕ στη λήψη αυτών. Και ενώ για το θέμα της τρίωρης στάσης εργασίας, που προκήρυξε η ΕΛΜΕ υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, όπου εκφράστηκε η αντίρρηση της ΚΕΕ ως προς τη νομιμότητα της απόφασης αυτής, κάτι, που δεν αναφέρθηκε πουθενά, για τα υπόλοιπα κείμενα (περί Τεμπονέρα κλπ.), δεν λάβαμε καμία ενημέρωση ως παράταξη. Επίσης προς γνώση των συναδέλφων αναφέρω ότι κανένα μέλος της ΚΕΕ δεν έχει τους κωδικούς για το email της ΕΛΜΕ παρά μόνο μέλος της ΔΑΚΕ και της ΑΑΚ, λόγω της θέσης που κατείχαν στο προηγούμενο προεδρείο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δυνατότητα αλλά και την αρμοδιότητα να ελέγχουμε την προώθηση τέτοιων email.

Όσον αφορά για το ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη σύσταση του προεδρείου, εδώ και ένα μήνα, φαίνεται ξεκάθαρα από την κοινή και προσυμφωνημένη στάση όλων των παρατάξεων, απέναντι στη δική μας υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Όλα αυτά τα έξι χρόνια βιώνουμε απίστευτες συμπεριφορές και τραμπουκισμούς από πολλούς συνδικαλιστές του χώρου μας, με βασικό στόχο να μας αποθαρρύνουν, όπως τα κατάφεραν στο παρελθόν και με άλλους συναδέλφους από το ψηφοδέλτιό μας.

Αυτοί, που θεωρούν τους εαυτούς τους δημοκρατικούς, με πολύ μεγάλη ευκολία χαρακτηρίζουν φασίστα όποιον έχει διαφορετική άποψη.

Αυτοί, που έχουν κάνει καραμέλα την έννοια των προβλεπόμενων διαδικασιών από το καταστατικό, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις αγνοούν όταν δεν τους βολεύει και να μας χαρακτηρίζουν τυπολάτρες.

Αυτοί, που ήταν στο παρελθόν νομίμως εκλεγμένοι στο προεδρείο της ΕΛΜΕ (πρόεδρος ο κ. Αντωνίου από τη ΔΑΚΕ και γραμματέας η κ. Μπέση), επέλεγαν κατά περίπτωση να υπογράφουν τα ψηφισμένα κείμενα της ΕΛΜΕ, μολονότι ήταν υποχρεωμένοι από το καταστατικό.


Αυτοί, που συστηματικά παραιτούνται από την ΕΛΜΕ και αναθέτουν στα στρατιωτάκια τους το έργο αυτό, δε δικαιούνται να ζητάνε από εμάς να αναλάβουμε ευθύνες, που δε μας ανήκουν.

Αυτοί, που συστηματικά απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις και πολλές φορές σκοπίμως καθυστερούν, προκειμένου να εκνευρίσουν τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, δε δικαιούνται να απαιτούν συνέπεια από αυτούς, που δεν έχουν απουσιάσει από καμία συνεδρίαση.

Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι προφανώς δεν είναι αυτοί με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν και αξιολογότεροι στην παράταξή τους, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μας υποκειμενικά κριτήρια. Παραμερίσαμε όμως τις προσωπικές μας επιθυμίες και διαφορές και συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, προτάσσοντας το καλό του κλάδου, χωρίς να απαιτούμε από την κάθε παράταξη να κατεβάσει, για το προεδρείο υποψηφίους της αρεσκείας μας.

Προφανώς όμως έχουμε και εμείς ως παράταξη το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξουμε το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, καθώς επίσης και ποιες θέσεις του προεδρείου θα διεκδικήσουμε και μάλιστα με γνώμονα το καλό του κλάδου και της παράταξής μας και όχι με γνώμονα τα προσωπικά οφέλη και τις φιλοδοξίες του καθενός μας. Επίσης θεωρούμε ότι σε μία ακομμάτιστη και δημοκρατική κίνηση πρέπει κάποιος συνάδελφος και να το επιθυμεί αλλά και να μπορεί να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο φορτίο.

Εν κατακλείδι, αφού μπόρεσαν και συνεργάστηκαν άριστα οι τρεις κομματικές παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) μεταξύ τους και στο παρελθόν αλλά και στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, δημιουργώντας κοινό μέτωπο απέναντί μας και αφού έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ, μπορούν και πάλι να συνεργαστούν και να εκλέξουν προεδρείο στα μέτρα τους, αγνοώντας τα μηνύματα των συναδέλφων από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πιστεύω να καταλαβαίνει πλέον και ο πιο αδιάφορος συνάδελφος για το συνδικαλιστικό μας κίνημα ότι όχι μόνο δεν πρέπει να απέχει από τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά επιβάλλεται να συμμετέχουμε μαζικά και να στέλνουμε ακόμη πιο ηχηρά μηνύματα, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να έχουμε ένα συνδικάτο, που δε χειραγωγείται από κανένα πολιτικό κόμμα.


Σημείωση: Όποιος συνάδελφος αμφιβάλει για τα προαναφερθέντα, επειδή δεν έχει τέτοιες προσωπικές τραυματικές εμπειρίες, επιτρέπεται και από το καταστατικό να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

Η παράσταση είναι εντελώς δωρεάν, αλλά μόνο για συναδέλφους που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δε βρίσκονται σε κρίσιμη ηλικία (μάλλον σπανίζει αυτό το είδος του εκπαιδευτικού).

Με εκτίμηση

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ