Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας ούτε συμμετέχει αλλά ούτε και στηρίζει υποψηφιότητες οι οποίες συμμετέχουν σε συνδυασμούς που αποτελούν ή πρόκειται να αποτελέσουν διεκπεραιωτές των μνημονιακών εντολών...

και οι οποίες αποσκοπούν στην βίαιη καθυπόταξη της κοινωνίας σε ένα περιβάλλον εργασιακής ανασφάλειας, φτώχειας και αδιεξόδων.

Τα στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας εργάζονται πάνω στην βάση της κατάργησης των μνημονίων, της επαναφοράς της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασιακής ασφάλειας και μιας τοπικής αυτοδιοίκησης δίπλα στον δημότη


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:


- Στην συρρίκνωση της Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού της ρόλου. Στην ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών. Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

- Στην εφαρμογή μνημειακών νόμων και του μεσοπρόθεσμου που στερούν απ την Αυτοδιοίκηση 26 δις ευρώ, που στερούν απ το Δήμο μας χρήματα για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πολιτική.

- Στην συνέχιση λειτουργίας του Δήμου ως τσιφλικιού, σε ένα σάπιο οικονομικό κατεστημένο, που λυμαίνεται τους πόρους με έργα βιτρίνας και με τον τρόπο αυτό κάποιοι να καλύπτουν την χρεωκοπία της πολιτικής τους.

- Στην εγκατάλειψη των αγροτών, στο θάνατο του ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ και του μικροβιοτέχνη και

-Στην εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου

- Στην παράδοση του δήμου και των υπηρεσιών του ως λάφυρο των επιτήδειων και των ημετέρων

- Στην καταστροφή του δάσους της Μηλιάς όπου Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση αδιαφορούν για τους κατοίκους των Πιερίων και, παραβιάζοντας κάθε ηθική τάξη, καταστρέφουν ένα δάσος για τις δήθεν «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

- Στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα

- Στις ελαστικές σχέσεις εργασιακής ομηρίας και τον ασφυκτικό έλεγχο των θεσμών δηλ. της Τρόικας.

Για όλα αυτά δηλαδή που δεν ακούμε στις ειδήσεις. Ούτε στα προεκλογικά παιχνίδια προσώπων, συμφερόντων, συναλλαγών και σκανδάλων στο Δήμο.

Ως εκ τούτου, μόνο πάνω σε αυτές τις συντεταγμένες θα μπορούσε να υπάρξει διάλογος για συνεργασία. Συνδυασμοί που στηρίζονται είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την Νέα Δημοκρατία, πρόσωπα που ανεμίζουν την σημαία μιας δήθεν “ανεξάρτητης” κίνησης ενώ την στιγμή που είναι ταγμένα πολιτικά στο παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα, αυτό που ευθύνεται για την κοινωνική μας εξαθλίωση, δεν μπορούν να συνταχθούν στον δικό μας αγώνα.

Με Δημοτικούς συνδυασμούς που στηρίζονται από τις δυνάμεις που έφεραν την χώρα αλλά και τον Δήμο σε αυτήν την κατάσταση και εκφράζουν πολιτικές που δεν συμφέρουν στους δημότες μας δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

Με την πόλη που αγαπάμε να γίνεται μικρή Βενετία στην πρώτη νεροποντή απόλυτα ξεχασμένη από Κράτος, Περιφέρεια και ΔΗΜΟ.

Με τα αντιπλημμυρικά έργα να έχουν στοιχειώσει τόσα χρόνια και η αγωνία να μεγεθύνεται στην πρώτη κακοκαιρία.

Με τα ψεύτικα λόγια των κρατούντων και τις μεγαλοστομίες που θυμίζουν ξεφτισμένο κραγιόν.

Με την Παιδεία ουραγό στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Με αφύλακτα και εγκαταλελειμμένα σχολεία και με ελάχιστους πόρους από τη Κεντρική Διοίκηση.

Η πόλη μας είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, στο κυκλοφορικό χάος, στην παντελή έλλειψη κοινωνικών δομών, στάσιμη χωρίς χρώμα και ταυτότητα αλλά και χωρίς ποιότητα ζωής.

Η απουσία πολιτικού διαλόγου στα μείζονα προβλήματα του δήμου και της πόλης μας είναι εφιάλτης, γι΄ αυτό και καλούμε τους συνδημότες μας να μην επιτρέψουν οι δημοτικές εκλογές στον δήμο Κατερίνης να γίνουν καλλιστεία υποψηφίων.