Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την επίσκεψη Μέρκελ

Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στη χώρα μας δεν αποτελεί μια κλασική, εθιμοτυπική επίσκεψη πολιτικού αρχηγού μιας χώρας σε μια άλλη. Πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία, όπου στη χώρα μας:

- Βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο εφόσον το 2019, είτε πρόωρα είτε ολοκληρώνοντας τη θητεία της η παρούσα «κυβέρνηση», είναι το έτος των βουλευτικών εκλογών. Αν δεν δώσουν όμως το «οκ» οι «εταίροι-δανειστές», η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε ένα ευρώ να εκταμιεύσει, ακόμη και για τη διενέργεια εκλογών. Η φράου Μέρκελ ήρθε να επιθεωρήσει τους υποτακτικούς της (τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων), για να τους τονίσει με το «βάρος» της κατ’ ιδίαν παρουσίας της, ότι το πρώτιστο καθήκον τους είναι τα συμφέροντα του Βερολίνου και των Βρυξελλών, δηλαδή η τήρηση των συμφωνηθέντων «μεταρρυθμίσεων» και όχι τα μικροκομματικά τους οφέλη. Να τους υπενθυμίσει εμμέσως ότι για όποια ηγετικά στελέχη των συστημικών κομμάτων το παραβλέπουν αυτό, υπάρχουν και οι «σκελετοί στις ντουλάπες» των αρχείων για να βγουν στη δημοσιότητα και να τους εκμηδενίσουν πολιτικά.


Οι απροκάλυπτοι εκβιασμοί της κυρίας Μέρκελ, με σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή των παράνομα «συμφωνηθέντων» που διαλύουν τη χώρα, την καθιστούν ανεπιθύμητη στη χώρα μας από τον λαό μας.


- Προγραμματίζεται η ψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία έχει αναχθεί σε «αγκάθι» του εθελόδουλου πολιτικού συστήματος, λόγω της έντονης λαϊκής αντίδρασης. Όπως αναφέρεται και στον Τύπο, η κ. Μέρκελ έρχεται για «να ενθαρρύνει τους πολιτικούς της χώρας να στηρίξουν τη Συμφωνία»! Να τους επιστήσει την προσοχή στο ότι ενδεχόμενη καταψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, που θα σημάνει και πτώση της κυβέρνησης, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις επιθυμίες των επικυρίαρχων, που έχουν βρει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον ιδανικότερο εταίρο για την πραγματοποίηση των στόχων τους. Ότι επιβάλλεται να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρωθεί το καταστροφικό του έργο, ακόμη εν ανάγκη και με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τύπου «συγκυβέρνησης Παπαδήμου». Η δημοκρατική νομιμότητα είναι το τελευταίο που τους απασχολεί – ή μάλλον δεν τους απασχολεί καθόλου, όπως έχει αποδειχθεί.


Οι ευθείες και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυρίας Μέρκελ στα εθνικά μας θέματα και στα «μαγειρέματα» της εσωτερικής πολιτικής ζωής, την καθιστούν ανεπιθύμητη στη χώρα μας από το λαό μας.


- Έχει λήξει εδώ και μερικούς μήνες το τρέχον «πρόγραμμα δανειακής διευκόλυνσης», γεγονός που διαφημίστηκε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ως «έξοδος από τα μνημόνια». Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα παραμένει εξίσου δεσμευμένη στις εντολές και τις δεσμεύσεις από την Ε.Ε. Οι μόνοι που βγήκαν από τα μνημόνια είναι οι δανειστές μας, καθώς δεν υποχρεούνται πλέον να δανείζουν με «ευνοϊκούς» όρους τη χώρα μας και αυτή θα πρέπει να βρει τα «απαιτούμενα» δάνεια από τις «αγορές». Ελεύθερη λοιπόν από κάθε είδους δέσμευση και υποχρέωση απέναντί μας, η φράου Μέρκελ έρχεται να επιθεωρήσει τους καρπούς των μόχθων της, το «οικόπεδο» που πλέον της ανήκει ολοκληρωτικά και συνεπώς να επιβάλλει τις επιθυμίες των Βρυξελλών, τις απαιτήσεις των δανειστών και τις εντολές του Βερολίνου. Αρνούμενη παράλληλα, με την αλαζονεία και το θράσος ενός «ράιχσφύρερ», τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των προκατόχων της, το κατοχικό δάνειο και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.


Η περιφρόνηση της κυρίας Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας, την καθιστά ανεπιθύμητη σ’ αυτήν από το λαό μας.


Δεν είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί αξιωματούχοι έρχονται στην Αθήνα, αρχής γενομένης από τον Γκαίμπελς. Η κ. Μέρκελ, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκείνον, εφαρμόζει με συνέπεια το όραμά του για ενοποίηση της Ευρώπης υπό την επικυριαρχία του Βερολίνου, επαληθεύοντας ηχηρά και με ανομολόγητη περηφάνεια την παρακαταθήκη του: «Θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει»!


Μόνο που τούτη εδώ η γη σ’ αυτή τη χώρα, απέδειξε ότι δεν ανέχεται για πολύ τους ομοϊδεάτες της. Τούτα εδώ τα χώματα ξεσηκώθηκαν και ξαπέστειλαν ντροπιασμένους πίσω τους πατεράδες της και τους παππούδες της. Να είναι σίγουρη ότι παρά τις τυμπανοκρουσίες με τις οποίες την υποδέχονται οι σύγχρονοι δωσίλογοι και το εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό, ο λαός την έχει κατατάξει στην ίδια κατηγορία με τους ναζί προπάτορές της. Την ίδια τύχη θα έχει μ’ εκείνους, και μαζί μ’ αυτήν και οι ντόπιοι συνεργάτες της. Έσσεται ήμαρ!



Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ