Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο των Θεοφανείων, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


· Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, 8.00-9.30 το βράδυ, θα χοροστατήσει στην Προεόρτια Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.

· Την παραμονή των Θεοφανείων, Σάββατο 5 Ιανουαρίου, 6.00-8.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.

· Την ίδια ημέρα, 9:00 βράδυ-1:00 ξημερώματα, θα προεξάρχει του Όρθρου, του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και της Θ. Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης.

· Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, 10:00-11:30 το πρωί, θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο παρακείμενο λιμάνι.

· Την ίδια ημέρα, 13:00-14:00 το μεσημέρι, θα προεξάρχει της Λιτανείας και της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας.

· Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, 7:30-10:30 το πρωί, θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λόφου, όπου θα χειροτονήσει διάκονο τον μοναχό Ιωάννη (κατά κόσμον Μιλτιάδη) Ίτσιο και θα χειροθετήσει πνευματικό-εξομολόγο τον Πρεσβ. Γεώργιο Βέτσο, Αρχιερατικό Επίτροπο Πέτρας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος:

· Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, 7:00-11:00 το πρωί, θα ιερουργήσει και θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τελμησού κ. Ιώβ (Οικουμενικού Πατριαρχείου):

· Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, 7:00-11:00 το πρωί, θα ιερουργήσει και θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.