Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μία ιδιαίτερη δράση έλαβε χώρα από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2019 από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, στο Πάρκο των Χρωμάτων.


ΠΑΡΚΟ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ - "Οι μικροί Σαμαρείτες και το Μαγικό Βαλιτσάκι των Χριστουγέννων".

Σε μία ζεστή, ολοφώτιστη σκηνή, υλοποιήθηκε μια δράση για τους μικρούς μας φίλους, παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο τη γνωριμία τους με ένα απλό φαρμακείο και την πρόληψη και αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

Περισσότερα από 1000 παιδιά επισκέφτηκαν τον χώρο μας και οι εντυπώσεις τους, καθώς και των γονιών που τα συνόδευαν ήταν άριστες.

Την ιδιαίτερη αυτή δράση, συμπλήρωσε ένας ξεχωριστός σκοπός, η συλλογή δώρων (βιβλία και παιχνίδια) τα οποία διατέθηκαν στο "Δωμάτιο Απασχόλησης του Παιδιού" του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στις 31/12/2018, όπου ομάδα Σαμαρειτών το επισκέφτηκε και με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν πρωτοχρονιάτικα τραγούδια στους μικρούς ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, δίνοντας τους χαρά και δύναμη τις γιορτινές αυτές ημέρες τις οποίες περνούσαν μακριά από τα σπίτια τους .


Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς της δράσης, εταιρίες FYLLIANA και ΑΥΓΑ/ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΞΥΔΟΥΣ Ηλίας καθώς και τους υποστηρικτές χαρτοβιομηχανία MAXI, βιβλιοπωλείο ΕΝΤΥΠΟ, φαρμακεία PHARMAQUEEN (ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΥ Στεφανία), συστεγασμένα φαρμακεία ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ Θωμάς και ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος Ο.Ε. στον Κορινό, συστεγασμένα φαρμακεία ΑΓΑΠΟΥΔΑΣ Δημήτριος-ΑΓΑΠΟΥΔΑ Αναστασία Ο.Ε., ΧΙΟΝΙΔΟΥ Έλενα-Χριστίνα, καθώς και τον ΠΕΤΡΙΔΗ Δημήτριο που φώτισε υπέροχα τον χώρο μας.

Η Εθελοντική Διοίκηση του Τμήματος, συγχαίρει όλους τους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, που συμμετείχαν στην τόσο απαιτητική αυτή δράση, επιδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Ερυθροσταυρικά Ιδεώδη.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, εύχεται Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, με υγεία και αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία. Το “2019” ας είναι η αφετηρία μιας ειρηνικής εποχής, γεμάτη ελπίδα και όνειρα για όλους τους λαούς!