Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Με άποψη: Ανεβάσαμε τον "Χατζηαβατισμό".

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο και νομίζω ότι βάφτισαν "το κρέας, ψάρι".

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο, διότι βάφτισαν "το κρέας, ψάρι", καθώς, οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο προσφέρουν πληθώρα πηγών και μπορεί ο καθένας να ξεχωρίσει τη μυθολογία από την πραγματικότητα.




Δεκάδες ιστοσελίδες (προσκείμενες στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και χιλιάδες αναφορές στα social media στη χώρα μας, κάνουν αναφορά σε "επιτυχία", "μεγάλη επιτυχία", "τεράστια επιτυχία", ανεβάζοντας κάποια επίπεδα τον "Χατζηαβατισμό", δηλαδή τις πρακτικές του πιο καλού του μαθητή, με προσπάθεια να πιάσουμε την καλή απέναντι στον Πασά, με στάση που φέρνει αρκετά σε δουλοπρέπεια.


Πάντως, η τόσο υπερήφανα προβαλλόμενη επιδεξιότητα, η πονηριά της "δημιουργικής ασάφειας", και ακόμη περισσότερο η αγαρμποσύνη, μας παραπέμπει κάπου εκεί στον ιδιότυπο εθνικό μας ήρωα.


Η αλήθεια είναι, ότι έχουμε απομονωθεί πολιτικά, διπλωματικά και έχουμε υποστεί μεγάλες και οδυνηρές ήττες.


Και είναι κατανοητή η δίψα, να ζήσουμε μια διαφορετική κατάσταση, από την καταστροφική επέλαση του "καθεστώτος" ΣΥ.ΡΙΖ.Α, της εξάρτησης και της υποτέλειας.


Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να αντιστρέφεται η πραγματικότητα, υπάρχει δρόμος.


Και είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε άμεσα, μία πραγματικά εθνική προσπάθεια, ώστε να προσπαθήσουμε να βγούμε από την κρίση.


Χρειαζόμαστε περισσότερη σοβαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα, ανθρώπους με ηγετικές ικανότητες και εμπειρία σε αλλαγή κουλτούρας, αλλά πάνω απ’ όλα την θέληση του κόσμου.


Έχουμε ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο και η Ελλάδα πρέπει να βγει από το σημερινό τέλμα και να διεκδικήσει την θέση που της ανήκει στον ανεπτυγμένο κόσμο.


*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Δ/της του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας