Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : Παρέμβαση για λειτουργικά θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας μετά την αποστολή εγγράφου από την Δ/ντρια της Παθολογικής Κλινικής και τους υπηρετούντες Ειδικούς Ιατρούς ενημερώθηκε για το σημαντικό βαθμό δυσλειτουργίας της Κλινικής λόγω υποστελέχωσης αυτής σε ιατρικό προσωπικό.

Στην Παθολογική Κλινική στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν τρεις Ειδικοί Ιατροί, 2 με βαθμό Διευθυντή και ένας με βαθμό Επιμελητή Α’.


Παράλληλα είναι αποσπασμένη μια Ιατρός από το Κ.Υ Λιτοχώρου για πλήρη απασχόληση και ένας Ιατρός από το Κ.Υ. Κατερίνης για πραγματοποίηση περιορισμένου αριθμού εφημεριών.


Με βάση το υπάρχον οργανόγραμμα στην Παθολογική Κλινική προβλέπεται η παρουσία οχτώ Ειδικών Ιατρών και είναι πληρωμένες οι τρεις.


Αντίστοιχα ποσοστά πληρότητας καταγράφονται στις πλείστες των Κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Παράλληλα οι προβλεπόμενες θέσεις των ειδικευόμενων Ιατρών στις περισσότερες των Κλινικών παραμένουν κενές δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης τους στο Γ.Ν. Κατερίνης.


Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θεωρείται πιθανή η διακοπή της λειτουργίας της κλινικής στο άμεσο μέλλον και φυσικά κρίνεται οριακός ο βαθμός ασφάλειας της λειτουργίας της για ασθενείς και προσωπικό.


Η εύρυθμη λειτουργία σε κάθε Νοσοκομείο της Παθολογικής Κλινικής και Κλινικών και Τμημάτων βασικών ειδικοτήτων είναι καίριας σημασίας.


Η δυσλειτουργία μείζονων τμημάτων όπως η Παθολογική Κλινική συμπαρασύρει και επεκτείνει τη δυσλειτουργία σε όλο τον Παθολογικό αλλά και στον Χειρουργικό Τομέα και γενικά επηρεάζει αρνητικά τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου.


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε πρόσφατη απαντητική επιστολή της μας παρέθεσε το σύνολο των ενεργειών της για την επίλυση των παραπάνω δυσλειτουργιών.

Συνεπώς λόγω της λειτουργίας των Τμημάτων στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών με γνωστά τα επακόλουθα μιας τέτοιας κατάστασης ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΘΕΙ.


Είναι επιτακτική ανάγκη η εξομάλυνση της λειτουργίας και η συνεχής αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Νομού μας μέσα από τη συνεργασία και συμβολή όλων των φορέων του Νομού για την επίτευξη του σκοπού αυτού.


Κατερίνη 23.04.2019