Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

TO 5o ΓΕΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Και φέτος το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της ΚΔ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με θέμα: «Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή στα κοινά».

Η σχολική μας ομάδα στο πλαίσιο του προγράμματος κάνοντας τα δικά της βήματα για υπεύθυνη ενημέρωση, κριτική σκέψη και συλλογική παρέμβαση πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 επίσκεψη σε τοπικούς θεσμούς-φορείς της πόλης μας, στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και στο Δημαρχείο Κατερίνης. Αρχικά, οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, από τον οποίο ενημερώθηκαν για το ρόλο, τις δράσεις και την άσκηση καθηκόντων του στο διοικητικό, ποιμαντικό και κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.


Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο Κατερίνης τα παιδιά έζησαν μία μέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκαν από τους αντιδημάρχους κ. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και τον κ.Παπαζιώγα για τους τομείς και τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και απάντησαν στις απορίες των μαθητών, αλλά και δέχθηκαν αντιπροτάσεις σε διάφορα θέματα παρέμβασης των νέων στα Δημοτικά Δρώμενα. Αναμφισβήτητα, οι μαθητές και μαθήτριές μας βίωσαν σε πραγματικές συνθήκες τη σχέση πολίτη με τα κοινά και τις δυνατότητες παρέμβασης των νέων πολιτών σ΄ αυτά.


Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος 
π. Κων/νος Κοσμάς 
Σοφία Καλαϊτζή