Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ευαγγελόπουλος Ναούμ (Μάκης). Υποψήφιος ΤΟΠΙΚΟΣ Σύμβουλος Κατερίνης με τον Κώστα Κουκοδήμο. «Η καθημερινότητα του πολίτη»

H οργάνωση και λειτουργία του Δήμου είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, γιατί έχει να κάνει τόσο με την εξυπηρέτηση του πολίτη στην καθημερινή επαφή του με το Δήμο όσο...

και με τη βελτίωση των όρων διαβίωσής του και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Η ανάπτυξή του Δήμου πρέπει να συνδέεται με την ποιότητα ζωής, με την προστασία του περιβάλλοντος, το σεβασμό του τοπικού πολιτισμού και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που ποικίλλουν από τόπο σε τόπο. Ανάπτυξη σημαίνει να υπάρχουν και να λειτουργούν δομές υγείας, παιδείας και πρόνοιας.Η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, η αγροτική οδοποιία, η παιδεία, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ, οι παιδικές χαρές και τα πάρκα πρασίνου, ο πολιτισμός, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι μεταφορές, οι αστικές αναπλάσεις και πολλά άλλα, αποτελούν τομείς με τους οποίους οφείλει να ασχολείται κάθε αποτελεσματική Δημοτική Αρχή.


«Πολιτισμός είναι η ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη»


Κάθε παρέμβαση τουλάχιστον στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, πρέπει πια να γίνεται μελετημένα, με γνώμονα πάντα τη διατήρηση και ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν την ταυτότητα του τόπου.Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μία βιώσιμη και πολύπλευρη ανάπτυξη, είναι αναγκαίο να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Η υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων είναι αυτονόητο ότι προϋποθέτει έξοδα, τα οποία όμως, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επιβαρύνουν τον πολίτη, ιδιαίτερα σε αυτή την οικονομική κρίση. Πρέπει να αναζητηθούν νέες πηγές χρηματοδότησης καθώς και αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που θα δώσουν κίνητρα, για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες.

Μια αυτοδιοίκηση που έχει όραμα και πιστεύει στο μέλλον, πρέπει να επενδύσει στα θετικά στοιχεία της περιοχής της και στο ανθρώπινο δυναμικό της και να συμβάλλει στη διαμόρφωση εκείνου του κλίματος που θα επιτρέψει σε όσους θέλουν να ασχοληθούν παραγωγικά και αποτελεσματικά με αυτόν τον τόπο να το καταφέρουν.

Τα τοπικά συμβούλια με το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και νέες αρμοδιότητες. Έχουν δικό τους οικονομικό προϋπολογισμό και μεγάλη αυτονομία. Οι τοπικοί σύμβουλοι κάθε περιοχής είναι αυτοί που πρέπει να αφουγκράζονται πρώτοι τα προβλήματα της κοινότητας, να τα μεταφέρουν στους αντιδημάρχους και στο δήμαρχο και να προσπαθούν όλοι μαζί να τα επιλύσουν.



Ευαγγελόπουλος Ναούμ
υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης με τον Κώστα Κουκοδήμο «Εκκίνηση»
Τηλ. 694 0614 685