Τρίτη 21 Μαΐου 2019

"Τα αναδρομικά, οι περικοπές των συντάξεων, τα δώρα και τα ψίχουλα κοροϊδία". Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ανοιχτή ενημερωτική σύσκεψη που διοργάνωσε η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, με θέμα: “Τα αναδρομικά, οι περικοπές των συντάξεων, τα δώρα και τα ψίχουλα κοροϊδία”.

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Ο Παναγιώτης Πάλμος, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, ενημέρωσε τους συνταξιούχους για όλες τις εξελίξεις, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από το 2009 μέχρι σήμερα. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου κατρούγκαλου , την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την επαναφορά του ΕΚΑΣ, τη δωρεάν υγεία, την κατάργηση όλων των μνημονικών μέτρων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων καταδικάζοντας την πλειοψηφία των συνταξιούχων να ζει μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αφού έχουν μετατρέψει τις συντάξεις σε ψίχουλα.

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση επιτέλους να σταματήσει να λέει ψέματα, κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους και γενικότερα την κοινωνία βαφτίζοντας το επίδομα, που έδωσε κάτω από τον αγώνα των συνταξιούχων, ενόψει τον εκλογών και αυτό λεηλατημένο σαν 13η σύνταξη .

Ακόμα ο γραμματέας του σωματείου ενημέρωσε τους συνταξιούχους που ήταν παρόντες στη σύσκεψη για την παρέμβαση του σωματείου στα γραφεία της ΔΕΗ όπου απαιτήσαμε την επανασύνδεση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνάδελφο και τα καταφέραμε.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική από μέρος της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΗ. Ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές για τα κέρδη τους, αφήνοντας στο σκοτάδι χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν. Μάλιστα τα ποσά που ζητάνε για την επανασύνδεση πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και τη μηνιαία σύνταξη. Ντροπή τους.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν. Να παλέψουμε για συντάξεις που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια όλοι οι συνταξιούχοι, αλλά και για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που γεννά η πολιτική των κυβερνήσεων που υ
πηρετούν μονό τα κέρδη των ομίλων .

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Ιωάννης Ευαγγελόπουλος Αστέριος Κλιγκόπουλος