Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας για την απώλεια του Σωκράτη Σκούφα

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πιερίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου και συναγωνιστή Σωκράτη Σκούφα, σε ηλικία 58 ετών, μετά από πολύχρονη και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σωκράτης Σκούφας υπηρέτησε τον αθλητισμό και ειδικότερα το χάντμπολ, στην ανάπτυξη του οποίου στη χώρα μας η συμβολή του υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Αρχικά ως αθλητής, στον αγαπημένο του Αρχέλαο, και στη συνέχεια ως προπονητής του, αλλά και ως ομοσπονδιακός προπονητής, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη και έργο για το άθλημα. Παρά την εδώ και καιρό επιβαρημένη υγεία του, συνέχιζε αδιάλειπτα να προσφέρει σε όλους τους τομείς.

Η παρουσία του Σωκράτη θα είναι δίπλα μας, στον αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού στον αθλητισμό, για μιαν άλλη παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μας αφήνει κληρονομιά την πίστη του στο δίκιο των ταξικών αγώνων, τη δύναμη και τη ζωντάνια του, το παιδαγωγικό και επιστημονικό του ήθος, το ύψιστο παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής.

Τούτη τη δύσκολη ώρα εκφράζουμε στην οικογένεια του Σωκράτη, στη συνάδελφο και σύζυγό του Μάγδα και στα παιδιά του Πελαγία και Αριστοτέλη, στους αδελφούς του Τάκη, Γιάννη και Σπύρο, σε όλους του τους συγγενείς και οικείους, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία θα γίνει στις 20 Μαΐου στην Κατερίνη, στον Ι.Ν. Αγίας Άννας, στις 11 π.μ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.
19 Μαΐου 2019