Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Βασίλης Τσακιρίδης: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το σπίτι μας." - Τέσσερις απαντήσεις σε τέσσερις ερωτήσεις.

Ποια είναι η γοητεία του να ασχολείται κανείς με τα κοινά;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το σπίτι μας και για το τι γίνεται στο σπίτι μας πρέπει να έχουμε λόγο. Διότι αυτό που αγαπώ θέλω να το υπηρετώ, αυτό μου δίνει την ώθηση ώστε να προσφέρω στον τόπο μου.



Αν εκλεγείτε τοπικός σύμβουλος με ποιο κομμάτι του Δήμου θα θέλατε να ασχοληθείτε. Με αυτό που έχει σχέση με τον αθλητισμό, δημοτικά γήπεδα π.χ ή με αυτό που έχει σχέση με την παιδεία, γιατί εσείς είστε πολυτάλαντος; 

Η παιδεία και ο αθλητισμός είναι έννοιες συνυφασμένες με την αγωγή και την ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, αλληλεπιδρούν με στόχο τη δημιουργία ελεύθερων, υπεύθυνων ανθρώπων, ικανών στο σώμα, το νου και την ψυχή. Γι’ αυτό κι εγώ θα επιδιώξω μια κουλτούρα συνδυασμού παιδείας και αθλητισμού.



Τι θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος Κατερίνης για ένα θέμα που έχει να κάνει με την παραβατικότητα των εφήβων που δυστυχώς σήμερα είναι καθημερινό φαινόμενο; 

Ίδρυση υπηρεσίας συμβουλευτικού και προληπτικού χαρακτήρα που να απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά.) ανοιχτό στους πολίτες – εφήβους σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Διάφορα προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.



Κατά την άποψή σας χρειάζεται αναβάθμιση η Δημοτική Αστυνομία; 

Η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Εμπέδωση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στις τοπικές κοινωνίες. Δημιουργία μιας κεντρικής δομής που θα συντονίζει και θα υπάρχει στενότερη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Αναδιοργάνωση με νέες δομές.



*Βασίλης Τσακιρίδης, δάσκαλος, Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης με τον Σάββα Χιονίδη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»