Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

«Υποψήφιοι των Α.Ε.Ι , θαρσείτε..»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Παίρνω αφορμή από την ιερά παράκληση της Τρίτης το βράδυ στον Καθεδρικό Ναό της Θ.Αναλήψεως υπέρ ψυχικής τονώσεως και φωτισμού των υποψηφίων των Α.Ε.Ι., οι εξετάσεις των οποίων ξεκινούν την 6-6-2019. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Γεωργίου, που καθιερώθηκε από της ενθρονίσεως του στην Ι.Μητρόπολη Κίτρους.


Η προσωπική παρουσία του Μητροπολίτη και οι υπέροχες ψαλμωδίες του βυζαντινού χορού του Μουσικού Σχολείου, ειδικά προσαρμοσμένες για την περίπτωση υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ.Λάζαρου Τσορμπατζίδη, δημιούργησαν μια άκρως κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, που κατοπτρίζονταν στα αγωνιώδη πρόσωπα των υποψηφίων που είχαν κατακλύσει τον ναό και παρακολουθούσαν ευλαβικά την ακολουθία. Η παράκληση έκλεισε με εμπνευσμένη σχετική ομιλία του Δεσπότη που στόχευε να ενθαρρύνει τους νέους στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να πετύχουν μια θέση στα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι μια τέτοια επιτυχία δεν είναι το παν στη ζωή τους, καθόσον προτεραιότητα έχει η ψυχοπνευματική μόρφωση του ανθρώπου ως ολοκληρωμένης προσωπικότητας και όχι η απόκτηση μόνο γνώσεων και πτυχίων.

Αντιλαμβανόμαστε οι μεγαλύτεροι την αγωνία και το άγχος παιδιών και γονιών αυτές τις κρίσιμες για το μέλλον τους μέρες, όμως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν με θάρρος, αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία την δοκιμασία των εξετάσεων. Να παύσουν να σκέπτονται τις μέρες αυτές τυχόν ελλείψεις και κενά στην εξεταστέα ύλη, που δεν είναι δυνατόν το διάστημα αυτό να αναπληρωθούν. Αντίθετα μια υπερπροσπάθεια των τελευταίων στιγμών μπορεί να οδηγήσει σε υπερκόπωση με απρόσμενα αποτελέσματα.

Χαλαροί και συγκεντρωμένοι την ώρα των εξετάσεων, αλλά και ενδυναμωμένοι με την προσευχή και την ευλογία της Εκκλησίας καλούνται οι νέοι μας να δώσουν την μάχη για την οποία προετοιμάσθηκαν με κόπους και ανυπέρβλητες θυσίες . Και να γνωρίζουν, ότι τις ώρες της δοκιμασίας θα έχουν νοερά την ολόθερμη συμπαράσταση και τις προσευχές γονιών, παππούδων και συγγενών, που θα τους δίνουν θετική ενέργεια και θα τους ενδυναμώνουν στον δύσκολο αγώνα τους.

«Θαρσείτε παίδες, ο Κύριος μεθ’ υμών»