Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Πολεμική απειλή σχεδιάζουν εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας - Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν βρέθηκε τόσο κοντά σε πολεμικό τετελεσμένο, παρόμοιο με αυτό που διαφαίνεται πώς οδηγούμαστε καθ’ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τον κίνδυνο αυτό συνθέτουν:

Η αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις που αμφισβητούν ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Η πλήρης εναπόθεση της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, σε ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Αμερικάνους. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο! Ποτέ άλλοτε, καμία προηγούμενη κυβέρνηση, δεν εναπόθεσε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αποκλειστικά σε υπερεθνικούς οργανισμούς με την προβιά των δήθεν φίλων και συμμάχων.

Το ότι παραμένει στη θέση του ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, παρά και ενάντια στην επιταγή του συντάγματος, με τη συνέργεια του προέδρου της Δημοκρατίας που δεν προχώρησε, ως όφειλε, σε ορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ενισχύει τις υπόνοιες για συμφωνίες παρασκηνίου.

Η σύμπλευση όλων των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που αποδέχονται το πλαίσιο αυτό, προκαλεί υπόνοιες διαμόρφωσης σκηνικού κοινής συναίνεσης προκειμένου να μας οδηγήσουν σε προαποφασισμένο πόλεμο.

Με ανύπαρκτο αίσθημα ευθύνης, μας οδηγούν βήμα το βήμα σε πολεμικό επεισόδιο. Οι σχεδιαστές που έθεσαν σε εφαρμογή και πέτυχαν το γκριζάρισμα του Αιγαίου με το αίμα των τριών στελεχών του πολεμικού μας ναυτικού στα Ίμια, ετοιμάζουν ξανά μια ανάλογη, άτιμη και ποταπή συμφωνία σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις που συναισθάνονται την ευθύνη, να συνταχθούμε σε κοινό βηματισμό με σκοπό την αποτροπή του κινδύνου που απειλεί τη χώρα.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να είναι σε εγρήγορση για ό,τι του ετοιμάζουν ερήμην του και σε βάρος του. Να μην παρασυρθεί από τις φοβικές προτροπές τους, να μην τους επιτρέψει να τον σύρουν σε τετελεσμένα, να είναι έτοιμος για την ανατροπή των αντεθνικών σχεδιασμών τους.



Αθήνα, 20 Ιουνίου 2019 
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ