Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

«Ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Tο νέο Υπουργικό Συμβούλιο απαρτίστηκε, εκτός από εκλεγέντες βουλευτές και από ένα σημαντικό αριθμό εξωκοινοβουλευτικών στελεχών-τεχνοκρατών, διακρινομένων για την επιστημονική τους κατάρτιση, την αξιοσύνη τους και την εν γένει συγκρότηση της προσωπικότητας τους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα.


Η χώρα μας διαθέτει ένα πλήθος αξιόλογων και ικανών να συμβάλλουν στην διακυβέρνηση του τόπου ατόμων, που όμως ζουν στη αφάνεια και μένουν παραμελημένα από τα εκάστοτε κυβερνόντα κόμματα. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε κάποιες διακεκριμένες προσωπικότητες, που έτυχε να γνωρίσω αυτοπροσώπως ή από το επιτελούμενο έργο τους. Πρόκειται για τους: Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ, Στέλιο Ράμφο, Χρήστο Γιανναρά, Δημήτρη Νανόπουλο , Θεοδόση Τάσιο, Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Αντώνη Κουνάδη, Γεώργιο Κοντόπουλο, Θανάση Βαλτινό, Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο Χατζηνικολάου, Αλέξη Παπαχελά, Γιάννη Μαρίνο, Νίκο Λυγερό, Γιώργο Καραμπελιά, Θόδωρο Ζιάκα, π.Γώργιο Μεταλληνό, και για πολλούς άλλους, που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς.

Τα άτομα αυτά, πολλά των οποίων βρίσκονται στις εσχατιές του βίου τους, θα μπορούσαν να τα καλούν και να τα συμβουλεύονται οι κυβερνόντες κάθε φορά που αντιμετωπίζουν ένα μείζονος προτεραιότητας εθνικό ζήτημα, όπως η εξωτερική πολιτική, η εθνική άμυνα, η παιδεία, ο πολιτισμός, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και άλλα σχετικά. Είναι κρίμα να μένει ανεκμετάλλευτο ένα τόσο σημαντικό πνευματικό κεφάλαιο έμπειρων, σοφών και αδιάβλητων ανθρώπων, που είναι πρόθυμοι και ικανοί να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην επίλυση καίριων προβλημάτων της χώρας μας.

Ας ελπίσουμε ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία, που με την σύνθεση του υπουργικού της συμβουλίου έδωσε καλό δείγμα γραφής θα αξιοποιήσει δεόντως αυτό το μεγάλης αξίας για το έργο της κεφάλαιο.