Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ19 χάντμπολ του 2021 στην Ελλάδα.


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα είναι το ογκωδέστερο σε συμμετοχή αθλητών απ’ όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων που έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας, αφού θα πάρουν μέρος 32 ομάδες.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ που έγινε στην Ελλάδα το 1994 συμμετείχαν 16 ομάδες, όπως και στο Μουντομπάσκετ του 1998, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του μπάσκετ (1995) και στην αντίστοιχη διοργάνωση νέων γυναικών του πόλο (2017). Με 24 ομάδες είχε γίνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του χάντμπολ, το 2011 στη Θεσσαλονίκη.


Πρόεδρος ΟΧΕ Κώστας Γκαντής : 


«Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Από σήμερα και τυπικά, αρχίζουν οι διαδικασίες όπως ορίζονται από το πρωτόκολλο ανάληψης του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες, καθώς για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση 32 ομάδες, αντί για 24 όπως συνέβαινε έως τώρα. Περισσότεροι από 1.000 αθλητές, προπονητές, συνοδοί, διαιτητές, επίσημοι και φίλαθλοι θα έρθουν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021. Είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η επιτυχία, αγωνιστική και οργανωτική, αποτελούν στοίχημα για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι άδειες κερκίδες, μπροστά στις οποίες αγωνίστηκαν οι 24 ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στα Σκόπια, θορύβησαν την διεθνή ομοσπονδία. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή το επόμενο διάστημα και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες από κοινού προκειμένου αυτή η εικόνα να είναι τελείως διαφορετική στην Αθήνα».


*Περισσότερα στην επίσημη σελίδα της ΟΧΕ: www.handball.org.gr