Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Στην τελική ευθεία ο 6ος Αγώνας Δρόμου Αλληλεγγύης

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 η τελική σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής για τον αγώνα δρόμου 5.095 μ., ο οποίος διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος...

τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης,

Στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα σε θετικό κλίμα, συμμετείχαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης π. Κυριάκος Κοκελίδης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος, ο Ναούμ Οικονόμου από το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, ο Γιώργος Φτάρας Εκκλησιαστικός Επίτροπος του Ιερού Ναού και εκπρόσωποι ομάδων εθελοντών.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, τονίστηκε η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωση η οποία στέλνει μηνύματα «ευ αγωνίζεσθαι», αλληλεγγύης και προσφοράς στον άνθρωπο και την κοινωνία. Επιπρόσθετα, έγινε καταγραφή των υπηρεσιών που θα παρασχεθούν για την άρτια διεξαγωγή και ασφάλεια του αγώνα.

Οι διοργανωτές σημείωσαν ότι παρατηρείται αύξηση των συμμετοχών και καταγραφή νέου ρεκόρ. Παράλληλα τόνισαν ότι για πρώτη φορά τόσοι πολλοί χορηγοί αγκάλιασαν την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Ε.Ε.Σ., καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα του αγώνα. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εθελοντική προσφορά στον αγώνα καθώς πριν, κατά και μετά την διεξαγωγή του, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 300 εθελοντές. Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν δημόσια τόσο τους χορηγούς (για τους οποίους θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο μέλλον), όσο και όλους όσοι συνδράμουν με κάθε τρόπο. Τέλος, θερμές ευχαριστίες απεύθυναν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλουν τον αγώνα.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Κοκελίδης, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ευχαρίστησε τους αθλητές, τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους φορείς που συνδράμουν με κάθε τρόπο στον αγώνα. Ευχήθηκε δε, αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος αναφέρθηκε στην μαζική συμμετοχή των μελών τόσο αγωνιστικά όσο και εθελοντικά. Ακόμη μίλησε για την αξιοποίηση της εμπειρίας του Συλλόγου στους αγώνες δρόμου σε όλη την Πιερία και τόνισε: «η μαζική συμμετοχή δίνει την ευκαιρία για ακόμη μία φορά να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας». Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον π. Κυριάκο Κοκελίδη για την άριστη συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς ως γνωστόν, η έδρα του συλλόγου βρίσκεται μέσα στα όρια της ενορίας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ε.Ε.Σ. Ναούμ Οικονόμου αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές του αγώνα, έκανε λόγο για την δυναμική παρουσία του Σώματος το οποίο όπως ανέφερε: «ήταν είναι και θα είναι πάντα κοντά στον συνάνθρωπό, έτοιμο να συνδράμει με τις εμπειρίες, τις γνώσεις και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών του».


Τον αγώνα τιμούν φέτος ο Πρωταθλητής Ελλάδος Μιχάλης Παρμάκης, ο Παραολυμπιονίκης Δεκάθλου Βύρωνας Θωμαΐδης, Πανελληνιονίκες, βετεράνοι αθλητές, μεμονωμένοι αθλητές και ενταγμένοι σε οργανωμένους συλλόγους δρομέων από κάθε πόλη της Ελλάδος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με χρόνιες παθήσεις, σε αναπηρικά αμαξίδια αλλά και άτομα με ειδικές ικανότητες.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 7μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν μουσικοί σταθμοί, ενώ η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε όλους τους δρομείς θα δοθούν πρωτότυπα, ανάγλυφα αναμνηστικά μετάλλια και σακούλα με μικρογεύματα.