Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας : Ανακοίνωση για τα ειδοποιητήρια οφειλών του Δήμου Κατερίνης

Η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης, πιστός εκφραστής στο χτύπημα του λαϊκού εισοδήματος, συντονίζει τα βήματα της σήμερα με τη ΝΔ, χθες με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκείμενου να υφαρπάξει και το τελευταίο ευρώ του λαού.

Αξιοποιεί τον μνημονιακό νόμο που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα και εξαπολύει ένα μπαράζ προειδοποιήσεων για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Το σωματείο μας καθημερινά δέχεται καταγγελίες από συναδέλφους οι οποίοι λαμβάνουν τέτοιου είδους ειδοποιητήρια.

Τα ειδοποιητήρια αυτά κυρίως αφορούν οφειλές από παράνομη στάθμευση προηγούμενων ετών και τα ποσά που είναι απαιτητά, μαζί με τις προσαυξήσεις, ξεπερνούν κατά πολύ το αρχικό πρόστιμο, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για χρέη των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ..

Αλήθεια ο Δήμος Κατερίνης τόσο πολύ κόπτεται για την παράνομη στάθμευση και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης; Ας μας πει πόσοι χώροι στάθμευσης με δωρεάν πρόσβαση έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες να κάνουν τη δουλειά τους;

Για ποιο λόγο τα 3 δημοτικά πάρκινγκ έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις για να κάνουν μπίζνες οι ιδιώτες;

Γιατί με τέτοιο ζήλο κυνηγάτε τους μικροοφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν ενώ αφήνετε ή διαγράφετε χρέη των μεγάλων επιχειρηματιών είτε γιατί είναι σε ρύθμιση είτε για άλλους λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε;

Δε γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο οτι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων και γενικότερα των εργαζομένων ζει πλέον στα όρια της φτώχειας και της εξαθλιώσεις ως αποτέλεσμα των μειώσεων που δέχτηκαν οι συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα εξαιτίας των εφαρμοσμένων πολίτικων για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και αδυνατούν να πληρώσουν;

Το Σωματείο Συνταξιούχων δεν συμφωνεί και θα αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική και την τακτική του δήμου Κατερίνης. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα στη λογική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Αντί ο δήμος να είναι δίπλα στους συνταξιούχους που έχουν γονατίσει και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδες ανάγκες τους, τους καλεί να περάσουν από το ταμείο για να ρυθμίσουν το χρέος με δόσεις. Τι υποκρισία!

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας καλεί όλα τα μέλη και όλους τους συνταξιούχους που λαμβάνουν απειλητικά ραβασάκια να απευθύνονται στο σωματείο ώστε να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία για να βάλουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου εκεί ο καθένας θα πάρει θέση για να ξεκαθαρίζει ο λαός την ήρα από το στάρι.

Διεκδικούμε

Την άμεση διαγραφή όλων των προσαυξήσεων και διαγραφή των χρεών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Η ρύθμιση αυτή πρέπει να αφορά μόνο την λαϊκή οικογένεια.

Να πάρει δημόσια θέση το Δημοτικό Συμβούλιο για το νόμο που αφορά τις κατασχέσεις του λαϊκού εισοδήματος, της 1ης και της 2ης λαϊκής κατοικίας.



Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας