Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Πραγματοποιήθηκε, χθες 25 Αυγούστου 2019, στις 7μ.μ., η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Δίου-Ολύμπου.


Πλήθος δημοτών κατέκλυσε το ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Λιτοχώρου, της διοικητικής έδρας του Δήμου. Η έναρξη της τελετής ορκωμοσίας έγινε με την εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και μουσικού σχήματος της Φιλαρμονικής Λιτοχώρου, υπό τη διεύθυνση του κ. Ευθύμη Μαυρίδη. Στη συνέχεια προσκλήθηκαν οι νέοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τους οποίους υποδέχτηκε ο κ. Γερολιόλιος. Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο. Δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας έγινε από την κ. Κ. Κουρίτα και τον κ. Α. Νάστο.

Ακολούθησε η ομιλία του νέου Δημάρχου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιου, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει μια νέα αρχή για το Δήμο Δίου- Ολύμπου. Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι, τόνισε ο κ. Γερολιόλιος, να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση, να εργαστεί για την ποιοτική και αποδοτική παροχή υπηρεσιών προς το δημότη, αλλά και να δημιουργήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ώστε ο τόπος να αποκτήσει εξωστρέφεια, αναπτυξιακή πορεία και προοπτική. Στη συνέχεια , το λόγο πήραν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κ. Δημόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Π. Κιάφας, κ. Α. Φαρμάκης, κ. Δ. Μυλωνέρος, κ. Κ. Κουρίτα και κ. Κ. Δημητριάδης.

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού κ. Μπαραλιάκος, κ. Χιονίδης και κα Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης κα Σ. Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Α. Παπαζήσης και ο εκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κ. Κουκοδήμος, ο εκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Α. Μανώλας, οι Περιφερειαριακοί Σύμβουλοι κ. Απ. Τζιόβας και κ. Χρ. Τζιουβάρας, ο Διοικητής της 24ης Τ/Θ Ταξιαρχίας, Διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι πρώην Δήμαρχοι Λιτοχώρου κ. Αθ. Τσιφοδήμος, κ. Ν. Κουκουτάτσιος, κ. Σπ. Ντάβανος, Λεπτοκαρυάς κ. Γ. Τσαρούχας και Δίου κ. Δ. Καραΐσκος, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Παπαστεργίου, οι καθηγητές ΑΠΘ κ. Γ. Μπόντης κ. Αθ. Αγγελόπουλος, κ. Γ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ευ. Ξυπτερά, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Μ. Παπαδημητρίου, ο Δοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αν. Μυστρίδης, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Α. Στρίμπα, και πολλοί άλλοι.