Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Μάταια οι πολύτεκνοι περίμεναν από τον Πρωθυπουργό να εξαγγείλει σήμερα την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα...

Επιστολή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα:

➤ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ Ι.Χ.Ε. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Αθήνα, 4/9/2019
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Εξοχότατο
Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό
Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 10674

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.


1. Οι πολύτεκνες οικογένειες, με 4, 6 ή περισσότερα παιδιά αναγκάστηκαν με θυσία να αγοράσουν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους, αφού τα συμβατικά αυτοκίνητα δεν προσφέρονται προς τούτο και η επιβίβαση επ’ αυτών περισσοτέρων ατόμων πέραν του προβλεπομένου αριθμού, προσκρούει στις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

2. Με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Νόμου 4111/2013 επιβλήθηκε φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν αυτοκίνητο 1.928 κ.ε. και άνω, ο οποίος επιβαρύνει και τις πολύτεκνες οικογένειες, όσα παιδιά και αν αυτές έχουν.

3. Επί του προκειμένου, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης (μιλώντας στη Βουλή στις 11/1/2016 απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιβολή φόρου πολυτελείας στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα των πολυτέκνων), αναγνώρισε ότι η φορολόγηση των πολυτέκνων είναι ένα παράδειγμα αδικίας, σημειώνοντας ότι το 2014, υποβλήθηκαν 2.101 δηλώσεις που απέδωσαν έσοδα 1,67 εκατ. ευρώ.

4. Επειδή ο παραπάνω φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των πολυτέκνων οικογενειών λειτούργησε ως κίνητρο αντιδημογραφικό και επειδή η κατάργησή του δεν ανατρέπει τον προϋπολογισμό του Κράτους, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 208.000 πολύτεκνες οικογένειες θεωρεί ότι είναι καιρός να καταργηθεί ο φόρος αυτός και σας παρακαλεί, Κύριε Πρωθυπουργέ, να εξαγγείλετε την κατάργησή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση


Για την ΑΣΠΕ 
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας 
Βασίλειος Θεοτοκάτος Δήμητρα-Ινές Αγγελή