Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο προεδρείο από σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Στην εκλογή νέου προεδρείου προχώρησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, καθώς και στις νέες διοικήσεις της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνης εξελέγη ο Θεοφάνης Τερζόπουλος με 39 ψήφους και 2 άκυρα.
Νέος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνης εξελέγη ο Χρήστος Λεμονόπουλος με 19 ψήφους, 19 λευκά, 2 άκυρα, ενώ 1 ψηφοδέλτιο δεν λήφθηκε υπόψη.
Γραμματέας εξελέγη η Ουρανία Παπαγεωργίου με 38 ψήφους, 1 λευκό και 2 άκυρα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : στην οποία πρόεδρος με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ο Μορφακίδης Δημήτριος και τακτικά μέλη οι: Συμεωνίδης Ιωάννης, Νταντάμης Γεώργιος, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Τσιαμπέρας Νικόλαος, Τσιαλός Γεώργιος, Γκούνας Αθανάσιος (πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» και «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ») Ντόντης Λάζαρος, Βαινάς Δημήτριος (μείζων αντιπολίτευση), Λιακόπουλος Απόστολος (ελάσσων αντιπολίτευση).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ :στην οποία πρόεδρος με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ο Νταντάμης Γεώργιος και τακτικά μέλη οι Γραμματικόπουλος Κων/νος, Κήπου Ευάγγελος, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Μπεινάς Ιωάννης, Φιλοκώστας Κων/νος, Κεραμιδιώτης Ευστάθιος (πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» και «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ»), Ίτσιος Γεώργιος, Αναστασιάδης Θωμάς (μείζων αντιπολίτευση), Γεωργιάδης Μιχαήλ (ελάσσων αντιπολίτευση).


Στα θετικά της πρώτης -ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. Κατερίνης- είναι ότι το συμβούλιο ξεκίνησε κανονικά στην ώρα του (11:00), στην αίθουσα επικρατούσε σοβαρότητα και ησυχία, ενώ δεν κάπνιζε κανείς...

*Να σημειωθεί πάντως, ότι όσοι ήθελαν να καπνίσουν έβγαιναν στο μπαλκόνι, αν και είδαμε κάποιους (όχι δημοτικούς συμβούλους) να καπνίζουν στον διάδρομο (εκτός αιθούσης) και μάλιστα κάτω από την πινακίδα : "Απαγορεύεται το κάπνισμα"!

Στις παρουσίες που ξεχωρίσαμε ήταν αυτή του Ευγένιου Παπαδόπουλου (επικεφαλής του συνδυασμού Αναγέννηση-Ανατροπή) και πιστεύουμε να προσθέσει ποιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.


Ο κ. Παπαδόπουλος στην εισαγωγική πρώτη ομιλία του στο Δ.Σ. Κατερίνης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα δημιουργήσουμε εντυπώσεις με την παρουσία μας στο νέο Δ.Σ., θα είμαστε κοντά σε οτιδήποτε υγιές που θα δούμε και θα το στηρίξουμε, όπως και θα επισημάνουμε τα "κακώς κείμενα" που θα εντοπίσουμε».