Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης

Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει τη ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου μαθητές, φοιτητές και γενικότερα νέοι και νέες του Δήμου Κατερίνης αναλαμβάνουν θέσεις Δημοτικών Συμβούλων και κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες των συμμετεχόντων θα λάβουν χώρα στο Δημαρχείο, στην Αστική Σχολή και στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης είναι ένας νεανικός οργανισμός που στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων της πόλης και στην τοπική ανάπτυξη, μέσα από την υλοποίηση δράσεων που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και παράλληλα τους παρέχουν την ευκαιρία να προσφέρουν ενεργά στην τοπική κοινωνία. Πρωταρχική επιδίωξη του Δικτύου Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης είναι η δημιουργία μιας ενεργής ομάδας νέων, ικανής να μετατρέψει την Κατερίνη σε περιβάλλον γόνιμης εφαρμογής πολιτικών νεολαίας σε τοπικό επίπεδο.

Η ΣΥΝ-ΘΕΣΗ | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης αποτελεί ένα συνέδριο προσομοίωσης διαδικασιών Δημοτικού Συμβουλίου για νέους, μαθητές και φοιτητές έως 23 ετών. Μέσα από μια διαδικασία προσομοίωσης των δημοτικών θεσμών οι συμμετέχοντες/ουσες αναμένεται να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης ενός Δήμου και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμμετοχής μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου.

Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα θεωρητικής φύσεως που κινούνται κυρίως στο επίπεδο του φαντασιακού λαμβάνοντας, ωστόσο, ερεθίσματα από την υπάρχουσα πραγματικότητα. Η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου φιλοδοξεί να αποτελέσει το θεσμό εκείνο που θα παροτρύνει τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν και μέσω γόνιμου διαλόγου και συνεργασίας να καταλήξουν στη λήψη αποφάσεων.

Οι συνεδριάσεις θα είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Περισσότερες πληροφορίες στην εκδήλωση στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/2841264459218331/