Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ.

Το παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με την τομεακή επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ ζήτησε από τον ΟΠΠΑΠ (πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Κατερίνης) την παραχώρηση της Αστικής Σχολής για την πραγματοποίηση εκδήλωσης-έκθεσης με περιεχόμενο ιστορικό-πολιτιστικό για την απελευθέρωση της Κατερίνης από τη γερμανική ναζιστική κατοχή.

Η επιλογή του χώρου έγινε με κριτήρια την προσβασιμότητα και τη λειτουργικότητα του χώρου (ισόγειος χώρος, πιο κοντά στο κέντρο, καταλληλότητα χώρου για έκθεση κλπ.)

Η χρήση των αιθουσών της Αστικής Σχολής είχε δοθεί σε αντίστοιχη εκδήλωση σε προηγούμενη χρονιά στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αλλά και σε κόμματα και δημοτικές παρατάξεις χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου η παραχώρηση της αίθουσας δεν απέκλειε τη χρήση από κόμματα και πολιτικούς φορείς με βάση τον κανονισμό λειτουργίας που ψήφισε το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΠΑΠ.

Παρόλα αυτά η διοίκηση αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα διαφωνώντας ουσιαστικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης και το φορέα.

Είχαμε δηλαδή μία δίκη προθέσεων, μία προληπτική λογοκρισία και έναν πολιτικό ρατσισμό.

Η εκδήλωση είχε στόχο να αναδείξει την ζοφερή κατοχική περίοδο, το αντιστασιακό πνεύμα του λαού της Κατερίνης και την απελευθερωτική προσπάθεια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης του ΟΠΠΑΠ και της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης είναι απαράδεκτη και αντικειμενικά ευνοεί εκείνους τους κύκλους που θέλουν να απαξιώσουν την πολιτική, αγωνιστική και αντιστασιακή δράση του λαού αλλά και την ιστορική μνήμη στα μάτια των πολιτών.

Το διοικητικό συμβούλιο του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ζητά την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ