Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας δημιουργείται στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Στην τελική ευθεία το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, με τη συμβολή των «Καλλιπάτειρων» και της κα Τρίγκα.





Το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, επισκέφτηκαν χθες η Συντονίστρια κα Ευαγγελία Πατέρα και μέλη του Σωματείου Π.Α.Σ.Γ. «Καλλιπάτειρα», παράρτημα Πιερίας, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Foerder-und Freundeskreis Elliniko e.V. (προώθηση και κύκλος Φιλίας για το Ελληνικό), κα Καλλιόπη Τρίγκα. προκειμένου να δουν τις εργασίες και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Τμήματος.


Όπως είναι γνωστό, οι «Καλλιπάτειρες» διέθεσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ποσό που συγκέντρωσαν από εκδήλωση που πραγματοποίησαν πριν από λίγο καιρό, συμβάλλοντας στην υλοποίηση ενός στόχου της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της λειτουργίας του Τμήματος Ημερήσιας Χημειοθεραπείας, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για μια ένεση που χρειάζονται. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Foerder-und Freundeskreis Elliniko e.V., κα Καλλιόπη Τρίγκα, συνέβαλε για μια ακόμη φορά, προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό για την αγορά εξοπλισμού του Τμήματος. Η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου η κα Πούλου Σ. και ο κ. Ίτσιος Α. διαχειρίστηκαν το ποσό που δόθηκε.


Το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας

Η Διευθύντρια Αιμοδοσίας κα Παπαδοπούλου ενημέρωσε για τις εργασίες που έχουν γίνει με το ποσό που έχει διατεθεί για το σκοπό αυτό, όπως η κατασκευή ειδικού δαπέδου που δεν απορροφά ουσίες που θα πέφτουν επάνω και δεν διασπείρει μικρόβια, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και με το παραπάνω. Το Τμήμα περιλαμβάνει χώρο διάλυσης των φαρμάκων, προθάλαμο για τους νοσηλευτές – τριες και προσωπικό για τη διάλυση των φαρμάκων, ενώ θα υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη και χώρος φύλαξης των φαρμάκων. Στόχος, όπως ειπώθηκε, αργότερα να υπάρξει και Ογκολόγος. Το Τμήμα θα χρησιμοποιείται από τους Αιματολόγους για ημερήσιες χημειοθεραπείες και συγκεκριμένα για ασθενείς που χρειάζονται μια ένεση την ημέρα, για κάθε μέρα. «Αφορά εγχύσεις ήπιες και ήταν ένα αίτημα που το είχαμε από πολλούς» ανέφερε η κα Παπαδοπούλου.


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μυστρίδης

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδης έκανε λόγο για ένα κενό που θα καλύψει αυτό το Τμήμα, κάτι που έγινε αντιληπτό από την αρχή της θητείας του. «Ήταν ένα διαρκές αίτημα των πολιτών η δημιουργία και λειτουργία στο Νοσοκομείο, Τμήματος Ημερήσιας Χημειοθεραπείας», επεσήμανε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο των προσπαθειών μας επισκεφτήκαμε και άλλες μονάδες προκειμένου να ενημερωθούμε επαρκώς». Επίσης είναι έντονη και η επιθυμία των Ουρολόγων για τη διενέργεια ενδοκυστικών εγχύσεων κυτταροστατικών φαρμάκων.


Ο κ. Μυστρίδης ευχαρίστησε τις «Καλλιπάτειρες» και την κα Τρίγκα Καλλιόπη για την υποστήριξη τους και την οικονομική βοήθεια που προσέφεραν και προσφέρουν, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου αλλά και του απαραίτητου εξοπλισμού. «Έχουμε την πρόθεση να το λειτουργήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, έχουμε ήδη εκπαιδευμένη Νοσηλεύτρια και θα συνδράμουν το φαρμακείο και οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου.


Από την πλευρά της τόσο η Πρόεδρος των «Καλλιπάτειρων» κα Πατέρα όσο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Foerder-und Freundeskreis Elliniko e.V. κα Τρίγκα, σημείωσαν ότι ήταν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που μπόρεσαν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να ανακουφιστούν και να διευκολυνθούν οι συνάνθρωποι μας.


O Διοικητής
Ανέστης Μυστρίδης