Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

21 Ιανουαρίου 2018 - Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη

Σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου το 2018, σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες διαμαρτυρήθηκαν στην Θεσσαλονίκη για την επαίσχυντη "Συμφωνία των Πρεσπών".

Κόσμος όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένειες, βγήκαν στους  δρόμους για τα δίκαια της Μακεδονίας. Με μπροστάρη την Εκκλησία μας και την νεολαία, είπαμε όλοι μας ένα μεγάλο ΟΧΙ στο πρόθεση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπουλήσουμε το όνομα και την ιστορία μας στους σκοπιανούς.

Αυτή η συγκέντρωση, αλλά και μετέπειτα μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα, θα μείνουν στην ιστορία, ασχέτως αν η τότε κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά της στην βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, κάτι που κάνει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που τότε... υποτίθεται στήριζε τα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες του κόσμου.

Κανείς όμως δεν μπορεί να κλέψει από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, εκείνη την ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό και τις ψυχές όλων που συμμετείχαν στο μεγαλειώδης συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης!

Κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να διαγράψει ούτε να κρύψει τι έγινε εκείνη την ημέρα.

Δεν πρέπει όμως ο ελληνικός λαός να πτοείται και να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα πιστεύω του και τα δίκαια της πατρίδας μας.

Η ιστορία μας διδάσκει, ότι οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα εξουσίας σχεδόν στο σύνολο τους δεν έχουν κάτι κοινό με την κοινωνία, με τους απλούς ανθρώπους. Η ιστορία όμως μας διδάσκει επίσης, πως ότι μεγάλο έχει γίνει, έχει γίνει από την κοινωνία!

➤ Μπορείτε να δείτε ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από εκείνη την ιστορική ημέρα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2018/01/123makedonia-thessaloniki.html