Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ jumbo στο Βαρικό Πιερίας

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας...

έξω από το κατάστημα Jumbo στο Βαρικό Πιερίας, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της εταιρίας για άνοιγμα του καταστήματος όλες τις Κυριακές του έτους.

Τα μέλη του ΣΙΥΝΠ συζήτησαν με εργαζόμενους ανοίγοντας το ζήτημα του κοινού αγωνιστικού βηματισμού για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για τον κλάδο του εμπορίου. Αναδείχτηκε το γεγονός ότι η Jumbo είναι ο «λαγός» της υπόθεσης και, ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα αργήσουν να το μιμηθούνε κι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.

Δήλωσαν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών του κλάδου για σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι λιγοστοί πελάτες που βρισκόταν στο χώρο συμφώνησαν οτι αυτήν η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Τέλος το ΣΙΥΝΠ έστειλε το μήνυμα στην επιχείρηση Jumbo, στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσους στηρίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις και νόμους, που πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων κάθε κεκτημένο εργατικό δικαίωμα, ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να παρθεί πίσω αυτήν η μεσαιωνική απόφαση θα συνεχιστούν.