Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΝΑΙ εδώ γίνεται δουλειά! Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

Έχουμε πει εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" τόσο για την προηγούμενη δημοτική διοίκηση όσο και για την σημερινή, ότι θα αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα, θα κάνουμε καλόπιστη κριτική, αλλά θα δίνουμε και τα εύσημα εκεί που όντως υπάρχουν.




Και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικά δουλειά και ένας νέος άνεμος νοοτροπίας και αντίληψης, έχει εισχωρήσει τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου της ΕΚΑΒΗΣ.

Νέες ιδέες και κυρίως ουσιαστικές και ορατές, διακατέχουν τους υπεύθυνους της Δ.Β. και τα σχόλια που εισπράττουμε από συνδημότες είναι όντως θετικά.

Μέσα σε ένα τετράμηνο, πολλά έχουν αλλάξει και τα βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας.

Δεν θα μιλήσουμε για αριθμούς, γιατί δεν γνωρίζουμε στατιστικά και άλλα στοιχεία, αλλά θα μιλήσουμε για αυτά που είδαμε και αυτά που βλέπετε και εσείς.

Από που να ξεκινήσουμε;

➤ Από το ιδιαίτερα "ζεστό" περιβάλλον που συναντήσαμε εντός της Δ.Β., την ωραία μουσική που ακούς όταν πας να πάρεις ή να ψάξεις για κάποιο βιβλίο.

➤ Από τις νέες όμορφες κάρτες μέλους που πήραμε!

➤ Από τις δωρεάν πάνινες τσάντες για να κουβαλάς τα βιβλία σου!

➤ Από τους δωρεάν σελιδοδείκτες!

➤ Από τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν εκτός του κτιρίου της Δ.Β.!


➤ Από την τακτοποίηση επιτέλους της άναρχης αφισορύπανσης στις εισόδους της Δ.Β.!


➤ Την τοποθέτηση σχαρών ποδηλάτων!



Όλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα που μαθαίνουμε ότι προγραμματίζεται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, μας "υποχρεώνουν" να δώσουμε τα εύσημα στους υπεύθυνους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, που πραγματικά βάζουν τον πήχη ψηλά και περιμένουμε να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς.

Αν μάλιστα λυθεί επιτέλους το πρόβλημα με την τοποθέτηση ενός ασανσέρ για άτομα με κινητικές δυσκολίες, ηλικιωμένους, γονείς με μικρά παιδιά (καροτσάκια) κ.α., θα μπορούμε να μιλάμε για μια σύγχρονη βιβλιοθήκη που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγαλύτερων πόλεων.