Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ

Πραγματοποιώντας μία αποκαρδιωτική εμφάνιση για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ο Δίας Δίου...

ηττήθηκε πολύ εύκολα με 3-0 από τον Θησέα Αγριάς στη Μαγνησία, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα μας αφού μόλις 17 λεπτά μετά τη σέντρα βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Παρασίδη παρουσιάστηκαν άνευροι σε μία αναμέτρηση υψίστης σημασίας για το μέλλον του Δία στην κατηγορία έχοντας τρομερά προβλήματα τόσο στον δημιουργικό τομέα με πάρα πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, όσο και στον ανασταλτικό με κακές επιστροφές και ορισμένα αβίαστα λάθη στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Ο Γιάννης Ζωγράφος πραγματοποίησε μεγάλες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας τον Δία μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά στο δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη, καθώς από ένα προσωπικό του λάθος ο Θησεάς έφτασε στο 3-0 και έδωσε οριστικά τέλος στην τύχη της αναμέτρησης.

Με αυτή την ήττα η κατάσταση δυσκόλεψε δραματικά για την ομάδα μας, αφού έμεινε στους 25 βαθμούς και στο -4 από την επικίνδυνη ζώνη έπειτα από τη σημερινή ισοπαλία της Αταλάντης και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να παραμείνει στη Γ’ Εθνική, ψάχνοντας τουλάχιστον δύο νίκες στις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές.

Επόμενη αναμέτρηση για τον Δία την επόμενη Κυριακή (8/3 – 15:00) στο γήπεδο του Δίον απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τον Δία ακριβώς όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Διγενή, με την ομάδα μας να δέχεται γκολ με το «καλημέρα». Συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό, ο Σιώμος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των ποδοσφαιριστών του Δία έπειτα από την απόκρουση του Ζωγράφου στην δική του κεφαλιά και με κοντινό «ριμπάουντ» άνοιξε το σκορ για το Θησέα.

Στο 8’ ο Δίας θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όταν ο Λιόλιος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Νίκου δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα στο δεύτερο, με τη φάση να περνά ανεκμετάλλευτη.

Στο 15’ ο Ευαγγελόπουλος σούταρε με δύναμη από κοντινή απόσταση στην κλειστή γωνία του Κεφαλά με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κρατάει το μηδέν.

Στο 17’ τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα για την ομάδα μας όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζαχαράκη, ο Νίκου στην προσπάθειά του να απομακρύνει σε κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζωγράφου για το 2-0.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Θησέας θα μπορούσε να τελειώσει οριστικά την υπόθεση νίκη, παρουσιάζοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σιώμο στο 37’ και στο 45’ και άλλες τόσες τις οποίες εξουδετέρωσε με σωτήριες επεμβάσεις ο Ζωγράφος σταματώντας δις σε τετ-α-τετ τον Πέτση στο 43’ και στο 45’!

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47’, ο τερματοφύλακάς μας κράτησε και πάλι το σκορ στο 2-0 κάνοντας εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία ύστερα από το δυνατό σουτ του Ζαχαράκη. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα έγινε ο μοιραίος παίκτης για τον Δία αφού στην προσπάθειά του να παίξει με τον Νίκου έκανε λάθος πάσα, δίνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον αντίπαλο επιθετικό με τον Σιώμο να σπρώχνει από το μισό μέτρο τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για να βρουν και ένα τέταρτο τέρμα με τον Σιώμο στο 55’ και τον Πέτση στο 57’, με τον Δία να παρουσιάζει και εκείνος δύο ευκαιρίες για να μειώσει σε 3-1, με το δυνατό σουτ εντός περιοχής του Ευαγγελόπουλου στο 70’ και με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιόλιου στο 85’ αλλά αμφότερες οι προσπάθειες εξουδετερώθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι Βασίλης Λιόλιος και Ανέστης Παναγιωτίδης αντίκρισαν την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) από τον διαιτητή Πανυτσίδη.

Τον αγώνα ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Πανυτσίδης (ΕΠΣ Κοζάνης) με α’ βοηθό τον κ. Μωυσιάδη και β’ βοηθό τον κ. Στεφούλη (ΕΠΣ Γρεβενών).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος, Ιακωβίδης, Έ. Φαν Ντε Γουίχε, Γαλανόπουλος, Πέτσης (83’ Νιαώτης), Μπόρας, Σιώμος, Κοτζαθανάσης (73’ Δημητριάδης), Ζαχαράκης (76’ Λίτσος).

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καλουσίδης, Καραθάνος (46’ Α.Παναγιωτίδης), Παγωνίδης, Μαυρίδης (63’ Σαφέτης), Ευαγγελόπουλος, Μανίκας.



Γραφείο Τύπου Δία Δίου