Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 19/2/2020 και ώρα 18:30΄ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, στις, περιορισμένες, συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

· εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
· αλλαγή του νόμου 4589/2019 για τους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τη θέση του κλάδου για το βασικό πτυχίο και τον κυρίαρχο ρόλο της προϋπηρεσίας καθώς και τις θέσεις για τη δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
· ανάγκη της πραγματοποίησης άμεσα όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με ταυτόχρονη δημιουργία όλων των οργανικών θέσεων που επιβάλλεται για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών
· εγγραφή στον προϋπολογισμό του κονδυλίου για τον διορισμό των 5.250 εκπαιδευτικών, που τώρα απουσιάζει
· εξίσωση δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών
· ουσιαστική ενίσχυση της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων
· μέριμνα για την κτηριακή υποδομή των σχολείων που έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία εδώ και μια 10ετία
· καθήλωση των μισθών και των συντάξεων που επιβάλλεται να ανατραπεί
· ανάγκη ανατροπής των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού, που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικούς, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων (π.χ. Μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, κατάργηση του σταθερού δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά, μείωση ωρών σε διδακτικά αντικείμενα χωρίς συνολική αναδιάρθρωση αναλυτικών προγραμμάτων κ.α.).

Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε:

· τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλης της χώρας σε πραγματοποίηση κύκλου έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 4/2/2019 μέχρι και 21/2/2020 με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου. Τις αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων και τις προτάσεις για τις μορφές τους θα μεταφέρουν οι πρόεδροι στην ολομέλεια προέδρων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα.


Στη βάση αυτή, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 19/2/2020 και ώρα 18:30΄ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Συναδερφικά και με εκτίμηση
Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος 
Θανάσης Κοντοφάκας