Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Η Σιωπή των Αθώων

Του Νίκου Ευθυμιάδη*

Με την ευκαιρία της σημερινής, χλωμής επανεκκίνησης της οικονομικής ζωής της χώρας πρέπει να τονισθεί η τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και η ύπαρξη ενός τεράστιου αριθμού Νεόπτωχων Ελλήνων. Σιωπηλών Νεόπτωχων Ελλήνων.

Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε είναι αναπόφευκτη η επισήμανση της σύγχυσης Αξιών και Κριτηρίων, που κυριάρχησαν στη ζωή μας.

Πόσο υπονομευτικά έδρασαν δομές, φορείς , πρόσωπα σε σημαντικές κατακτήσεις του τόπου. Κατακτήσεις που κτίστηκαν με κόπο, έμπνευση, ευαισθησία.

Πόσα πρόσωπα που θέλουν να θεωρούνται Άρχοντες, Ηγέτες, Καθοδηγητές, συμφέρονται με το επικαιρικό, το εύπεπτο και το εύκολο...

Η αγωνία μου ήταν και είναι δεδομένη.

Η έλλειψη κατεύθυνσης οδηγεί κάθε μέρα και σε λιγότερη αντίσταση.

Ο κόσμος υποφέρει. ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΙΩΠΗΛΑ.

Επιβάλλεται σήμερα η προάσπιση και ενδυνάμωση αυτών των Ανθρώπων, των Ανθρώπων του μόχθου.

Παράλληλα, με αρχές, με αξίες. Στηρίζουμε την διαφάνεια, την καθαρότητα, την τιμιότητα και όχι την υποψία και την υπονόμευση.

Υπάρχει η δυνατότητα της ανάκαμψης, αρκεί να ξεπεραστεί η πολιτική και πνευματική μιζέρια που προκαλεί σύγχυση, συμπιέζει προσδοκίες, χαλαρώνει αξίες και υποβιβάζει κριτήρια.

Ο ΛΑΟΣ ΣΩΠΑΙΝΕΙ...

Η Σιωπή των Αθώων…

Ο Πικάσο τονίζει πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει ο παράγοντας Άνθρωπος.

"ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΟΥΝ"!!!


--------------

*O Νίκος Ευθυμιάδης είναι πολιτικός-μηχανικός, συγκοινωνιολόγος, καθηγητής Μουσικής, Μαέστρος, καλ/ικός διευθυντής Φεστιβάλ και Ωδείων.
Διετέλεσε Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας, καλ/ικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Δελφών