Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ζητείται άμεση παρέμβαση από τους αρμόδιους (ΦΩΤΟ)

Το δημοσιεύουμε ξανά και ξανά, έχοντας την ψευδαίσθηση ή την απατηλή ελπίδα ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί...



Την ανησυχία τους εκφράζουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" κάτοικοι γειτονιάς στην Κατερίνη για τον κίνδυνο ατυχήματος από κλαδιά δέντρων.

* 1η δημοσίευση (5/5/20)


Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (γωνία με Νικομήδειας) στην αρχή των Ευαγγελικών, υπάρχουν πολλά δέντρα (ακακίες) των οποίων τα κλαδιά έχουν αρχίσει να φτάνουν από το... ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Ενδιάμεσα υπάρχουν καλώδια ρεύματος της ΔΕΗ και όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες (κυρίως δυνατοί αέρηδες) τα κλαδιά πλησιάζουν επικίνδυνα τα καλώδια της ΔΕΗ στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή να προκληθεί βλάβη στο ηλεκτρικό ρεύμα όλης της περιοχής αν τα κλαδιά τελικά ακουμπήσουν ή πλεχτούν με τα καλώδια του ρεύματος. Επίσης είναι συχνό το φαινόμενο να πέφτουν μεγάλα κομμάτια κλαδιά στον δρόμο από μεγάλο ύψος, με κίνδυνο να τραυματιστεί κανένας διερχόμενος πολίτης ή κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμα και μικρά παιδάκια που παίζουν στο συγκεκριμένο σημείο.









* Ο Δήμος Κατερίνης είχε κλαδέψει τις ακακίες πριν τρία χρόνια, αλλά τα κλαδιά μεγάλωσαν ξανά με ότι κινδύνους αυτό προκαλεί.

➤ Δείτε το ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" πριν τρία χρόνια: "Παρέμβαση του Δήμου Κατερίνης σε... δάσος από ακακίες για την ασφάλεια των πολιτών. (ΦΩΤΟ)"