Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11 Ιουνίου - Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

Με πρόσχημα την έκτακτη κατάσταση, η κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της Ε.Ε. επιταχύνει σειρά αντεργατικών μέτρων που ήταν μάλιστα διακαείς πόθοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και οδηγεί την εργατική τάξη στην εξαθλίωση.

Οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας δηλαδή, με άλλοθι την πανδημία, έγιναν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ήρθαν για να μείνουν.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά - Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία 

Ήδη σε πολλούς χώρους δουλειάς η επόμενη μέρα της πανδημίας φέρνει νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Κυριαρχεί η ανασφάλεια, συνεχίζεται η απληρωσιά, δυναμώνει η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων σε κάθε κλάδο αποκτά μορφή χιονοστιβάδας.

Πάνε να μας φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση

Η πανδημία ήταν «ευκαιρία» για την κυβέρνηση και τα μεγάλα αφεντικά ώστε να ξηλώσουν ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την κρίση του 2010, αλλά και από την ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Με την εξαπάτηση και το θράσος να περισσεύουν, καλούν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι στο βωμό της «επανεκκίνησης» της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μας καλούν να ξεχάσουμε τη σταθερή εργασία με 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε ως αναγκαιότητα τη σύγχρονη σκλαβιά, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την τηλεργασία, να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα.

Εργαζόμενοι μετακινούνται από την αναστολή των συμβάσεων στην εκ περιτροπής εργασία, τους οφείλονται δώρα Πάσχα, τους έχουν εξαντλήσει την κανονική άδεια, ζουν με μέρος του μισθού, με επιδόματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλοι να βγάλουν όλο το χρόνο με λιγότερα από 2000 ευρώ όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Έχουμε ζήσει πολλά! Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! 

Απαιτούμε:
  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. 
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητα τους! Η κανονικότητα τους είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα!

Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, Σωματεία και Φορείς να οργανώσουμε την πάλη μας για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας, να απαιτήσουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

11 Ιούνη, στις 7 μ.μ. συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας,


Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"