Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Περί 7ης τέχνης ο λόγος...


Η εταιρεία HBO Max ανακοίνωσε ότι αποσύρει προσωρινά την ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος" εξαιτίας των πιέσεων και των διαμαρτυριών για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις Η.Π.Α.

Το "Όσα παίρνει ο άνεμος" αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης που απέσπασε την αγάπη εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο. Είναι μία επική ιστορική ρομαντική ταινία του 1939. Η ιστορία λαμβάνει χώρα από την άνοιξη του 1861 μέχρι την περίοδο της Ανασυγκρότησης στον Αμερικανικό Νότο. Η ταινία βραβεύτηκε με 8 βραβεία Όσκαρ.

Ο λόγος της προσωρινής απόσυρσης της ταινίας είναι για να... αναθεωρηθεί η εικόνα που παρουσιάστηκε του Αμερικάνικου Νότου και της δουλείας των μαύρων που αποτελούσαν τότε το υπηρετικό προσωπικό των λευκών. "Εθνοτικές και φυλετικές προκαταλήψεις, ρατσιστικές απεικονίσεις" είναι τα σημεία που πρέπει διορθωθούν σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας. Θα δείξουμε στον κόσμο ότι όλα αυτά ήταν λάθος και δεν αποτελούσαν την πραγματική εικόνα εκείνης της εποχής λένε από την HBO Max.