Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας - Αποχή από όλες τις δευτερογενείς μεταφορές

Σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β. με την από 19-06-2020 Εξώδικη Δήλωση – Γνωστοποίηση, (την οποία και σας επισυνάπτουμε).

Συνεπώς από τη Δευτέρα 29-06-2020 έως την 15-09-2020, ΑΠΕΧΟΥΜΕ από όλες τις Δευτερογενείς Μεταφορές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ, διακομιδές από και προς ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα)

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, καθώς και οι αιμοκαθαρόμενοι πολίτες από και προς τα δημόσια Νοσοκομεία.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.
για το Δ.Σ.:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


----------------------


Σε συνέχεια της από 13/6/2020 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, ενημερώνουμε τους πολίτες της χώρας ότι από την Δευτέρα 29/6/2020 δεν θα γίνονται με ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων τα εξιτήρια από τα Νοσοκομεία της χώρας καθώς και οι επανεξετάσεις των συμπολιτών μας που χρήζουν μεταφορά με ασθενοφόρο.

Είναι οξύμωρο ενώ υπάρχει η πολιτική βούληση και η αντίστοιχη εντολή από το Υπουργείο Υγείας για πρόσληψη επικουρικού Προσωπικού ( Διασώστες Πληρώματα ασθενοφόρου) οι περισσότεροι Διοικητές Των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων να κωφεύουν

Είναι παρόλογο οι Διοικητές των ΥΠΕ να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί

Είναι ξεκάθαρο πως η μη εκτέλεση των οδηγιών του Υπουργείου για προσλήψεις Διασωστών στα Νοσοκομεία της χώρας οδηγεί τους ιδιώτες μέσα στους χώρους των νοσοκομείων . Είναι άλλωστε καταγεγραμμένο πως στην Αττική το 2016 υπήρχαν μόνο 40 ιδιωτικά Ασθενοφόρα που κάνανε επι πληρωμή τα εξιτήρια των Νοσοκομείων και στο τέλος του 2018 αυτά είχαν ξεπεράσει τα 160

Είναι λοιπόν καταγεγραμμένο ότι στην Αθήνα τουλάχιστον από το 2016 έως το 2018 έχουν εισχωρήσει τα ιδιωτικά ασθενοφόρα πάρα πολύ μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία και καπηλεύονται την ανάγκη των συμπολιτών μας για Διακομιδή.

Φτάνει πια η εκμετάλλευση των ασθενών

Φτάνει πια στην αδιαφορία των ΥΠΕΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ των Νοσοκομείων

Άμεσα πρέπει όλοι οι Διοικητές των ΥΠΕ να ανοίξουν θέσεις για προσλήψεις προσωπικού (Διασώστες πληρώματα Ασθενοφόρου) με στόχο την εξυπηρέτηση των Ασθενών τους

Εάν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τότε άμεσα να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στην Προνοσοκομειακή φροντίδα η μη τήρηση των Οδηγιών που έχουν από το Υπουργείο

Άμεσα οι Διοικητές των Νοσοκομείων να έρθουν σε συνεννόηση με του κατά τόπους Διευθυντές των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ και με τους Εργαζομένους για να ενημερωθούν για το πώς θα λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι τους έχουν δημιουργήσει διαχρονικά

Ως εργαζόμενοι Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ προσπαθούσαμε και προσπαθούμε να «Βάλουμε Πλάτη» και σ αυτό το πρόβλημα αλλά δυστυχώς αυτό δεν δίνει λύση

Η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΕΚΑΒ στα εξιτήρια των Νοσοκομείων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο σκοπό του ΕΚΑΒ που δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και πολύ περισσότερο στις μέρες μας που οι Διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να αντιμετωπίσουν και όλα τα περιστατικά με covid-19.

Είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να δεσμεύονται Ασθενοφόρα και προσωπικό του ΕΚΑΒ για τα Εξιτήρια των Νοσοκομείων και από την άλλη να καθυστερούμε στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών

Είναι οξύμωρο εν όψει της Δωρεάς Διασωστικών Ελικοπτέρων και αεροσκαφών από ίδρυμα Σ. Νιάρχος εμείς να συζητάμε ακόμη για τα εξιτήρια άλλων οργανισμών και όχι για το πώς θα Αναβαθμιστούν οι Δεξιότητες του συνόλου των Διασωστών του ΕΚΑΒ για να μπορεί να στελεχώσει με επάρκεια τα μέσα αυτά.

Άμεσα λοιπόν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ , οι Διευθυντές του ΕΚΑΒ , οι Διοικητές των ΥΠΕ και οι Διοικητές των Νοσοκομείων να πάρουν τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα δώσουν λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να πράξουμε τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία και να σας ενημερώσουμε ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο μας προχωράμε από την Δευτέρα 29/6/2020 στην ανάδειξη του προβλήματος μέσα από την κινητοποίηση που ήδη εξωδίκως έχουμε κοινοποιήσει .

Για το Γ.Σ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


--------------------------


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Κ.Α.Β (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Προξένου Κορομηλά 51, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο, ΑΦΜ 099907587.

ΠΡΟΣ

1. Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, Τέρμα οδού Υγείας, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο.
2. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ, κάτοικο Αθήνας, οδός Αριστοτέλους 17.
3. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ, κάτοικο Αθήνας.
4. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, κάτοικο Αθήνας, οδός Νίκης 5-7.

Δυνάμει της από 13-06-2020 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Κ.Α.Β (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), ΑΠ Ο ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-06-2020 προκηρύσσουμε κινητοποίηση με την εξής μορφή, ΗΤΟΙ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ [εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ, διακομιδές από και προς ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα]

Έναρξη της κινητοποίησής μας ορίστηκε η 29-06-2020 και λήξη η 15-09-2020. Η περαιτέρω συνέχιση ή μη της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Γ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας, το οποίο έχει οριστεί για τις 05-09-2020.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

1.- ΔΙΟΤΙ εμμένετε να δίνετε εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” ΑΛΛΩΝ ΝΠΔΔ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ]- δηλαδή Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

2.- ΔΙΟΤΙ εμμένετε να δίνετε εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν μεταφορές για εξέταση από Νοσοκομεία προς Ιδιωτικά εργαστήρια – Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα, με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετείτε συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

3.- ΔΙΟΤΙ, παρά την παρέλευση εξαμήνου, δεν προβήκατε σε καταβολή της απαιτούμενης δαπάνης για την αγορά ατομικών μέσων προστασίας (Δαπάνη Στολής).

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 2224/1994 καλούμε τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο, σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον του ΟΜΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, οδός Πολυτεχνείου αριθμ. 21- όροφος 2- γραφείο 2, τηλ. 2310.517.128, την Τετάρτη 24-06-2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

ΡΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

1.- Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, καθώς και οι αιμοκαθαρώμενοι πολίτες από και προς τα δημόσια Νοσοκομεία.

2.- ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Ολα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς ους απευθύνεται, προς γνώση, συμμόρφωση και για τις νόμιμες συνέπειες, το δε δικαστικό επιμελητή καλούμενο να αντιγράψει ολόκληρη την εξώδικη δήλωση στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Θεσσαλονίκη, 19-06-2020
Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ